1. Registreren
 
Strips hosten vraagt behoorlijk krachtige servers met een grote opslagcapaciteit. Dit is niet echt goedkoop en daarom vragen wij U om een bijdrage in de kosten te doen alvorens wij U de download links kunnen tonen. Wij maken geen gebruik van het usenet, bittorrent of filelockers, dus verder zijn er geen extra kosten aan het downloaden verbonden, noch dient U iets op uw computer te installeren.
 
Eens dit gebeurd is, activeren wij uw account en sturen U een email met uw login gegevens.
 donald
Afhankelijk van uw gekozen lidmaatschap kan U ofwel de strips online lezen, ofwel ze online lezen EN naar uw computer/tablet/telefoon downloaden. Meer uitleg hierover vindt U op onze registratie pagina.
 
 
2. Online lezen & downloaden
 
Eens ingelogd ziet U onder ‘Download of lees de strips online’ de links naar de strips.
 
 
downloaden
 

Indien U nu op een titel klikt, opent er zich onze Kthoom! striplezer, welke de strip naar uw browser begint te downloaden. Eens de strip geladen is (meestal na een paar seconden met een normale internet verbinding, strips met honderden blz. hebben iets meer tijd nodig) kan U beginnen lezen.
 kthoom
Indien U bij uw registratie gekozen hebt voor de optie ‘lezen en downloaden’, ziet U onderaan het lijstje met beschikbare strips de melding ‘klik HIER om downloadlinks te genereren’. Als U hierop klikt worden de bovenstaande links omgezet in download links. Klik nu op op een titel en de strip wordt gedownload.
 
 

 
Er is dus geen klassieke downloadknop die alles begint te downloaden als je er op klikt.

Door op ‘HIER’ te klikken worden de links van de stripboeken in de achtergrond omgezet in download links. Dit is onzichtbaar voor U.

Om een strip effectief te downloaden dient U ook op de naam van de betreffende strip te klikken!
 


Probeer het eens uit
 
U kan op de onderstaande links klikken om het zelf eens uit te proberen. Eens de strips in de online strip lezer geopend zijn, kan U de F toets gebruiken om het scherm full screen te krijgen (of het icoontje rechts bovenaan het scherm voor mobiele gebruikers). Of U kan ze gewoon naar uw computer downloaden door de bovenstaande stappen te volgen.
 
Afrikaanse Trilogie
Anna Stein
 
Meer voorbeelden kan U vinden op onze pagina met strips die door iedereen gelezen kunnen worden.
porno
 
 
3. Strips Lezers
 
Om gedownloade stripverhalen te lezen hebt U een zgn. Comic Book Reader nodig – dus een programma dat de strips voor U opent.
 
U kan hiervoor best gebruik maken van onze eigen ‘Kthoom EBoek Reader‘. Dit is een lezer welke gebruik maakt van uw browser waardoor U niets extra dient te installeren. Dit is tevens de lezer welke wij gebruiken om de strips online te lezen. Wij raden deze lezer aan omdat hij een ingebouwde kleurcorrectie heeft waardoor oude scans minder oud lijken (U kan dit desgewenst uitzetten). Tevens is de mogelijkheid om in te zoomen superieur aan de mogelijkheden welke de meeste externe apps bieden, wat vooral interessant is als U strips op een klein scherm wilt lezen.
 
 
khtoom2
 
 
U kan de handleiding voor de Kthoom! EBoek Lezer HIER vinden. De lezer zelf opent U gewoon via het menu van EBoek.info
 
 
Externe readers
 
U kan indien U het wenst ook een externe lezer installeren. Let wel op: deze readers werken enkel met strips welke U gedownload hebt, U hebt dus een ‘lezen & downloaden’ lidmaatschap nodig indien U hen wenst te gebruiken!
 
Essentieel is ook dat uw lezer naast .jpg bestanden ook .webp bestanden kan openen. De meest bekende lezers doen dit.
 
Er zijn veel verschillende striplezers, maar wij hebben een voorkeur voor CDisplay (gratis, Windows en Android). U kan een handig overzicht van de meest populaire readers HIER vinden.
 
Indien U strips wilt lezen op uw telefoon kan de mogelijkheid om strips “plaatje per plaatje” te lezen handig zijn. Let wel op: deze techniek werkt best met traditionele strips waar ieder plaatje duidelijk van elkaar gescheiden is. Het idee achter dergelijke apps is om de witte velden tussen plaatjes te detecteren. Indien nu twee plaatjes met elkaar verbonden zijn, zal de app ze als 1 groot plaatje beschouwen.