Strips hosten vraagt behoorlijk krachtige servers met een grote opslagcapaciteit. Dit is niet echt goedkoop en daarom vragen wij U om een bijdrage in de kosten te doen alvorens wij U de download links kunnen tonen. Wij maken geen gebruik van het usenet, bittorrent of filelockers, dus verder zijn er geen extra kosten aan het downloaden verbonden, noch dient U iets op uw computer te installeren.
 
Eens dit gebeurd is, activeren wij uw account en sturen U een email met uw login gegevens.
 
Afhankelijk van uw gekozen lidmaatschap kan U ofwel de strips online lezen, ofwel ze online lezen EN naar uw computer/tablet/telefoon downloaden. Meer uitleg hierover vindt U op onze registratie pagina.
 
Eens ingelogd ziet U onder ‘Download of lees de strips online’ de links naar de strips.
 
 
downloaden
 

Indien U nu op een titel klikt, opent er zich onze online striplezer, welke de strip naar uw browser begint te downloaden. Eens de strip geladen is (meestal na een paar seconden met een normale internet verbinding, strips met honderden blz. hebben iets meer tijd nodig) kan U beginnen lezen.
 
Indien U bij uw registratie gekozen hebt voor de optie ‘lezen en downloaden’, ziet U onderaan het lijstje met beschikbare strips de melding ‘klik HIER om downloadlinks te genereren’. Als U hierop klikt worden de bovenstaande links omgezet in download links. Klik nu op op een titel en de strip wordt gedownload.
 
 

 
Er is dus geen klassieke downloadknop die alles begint te downloaden als je er op klikt.

Door op ‘HIER’ te klikken worden de links van de stripboeken in de achtergrond omgezet in download links. Dit is onzichtbaar voor U.

Om een strip effectief te downloaden dient U ook op de naam van de betreffende strip te klikken!
 


U kan op de onderstaande links klikken om het zelf eens uit te proberen. Eens de strips in de online strip lezer geopend zijn, kan U de W en F toetsen gebruiken om het scherm full screen te krijgen. Of U kan ze gewoon naar uw computer downloaden door de bovenstaande stappen te volgen.
 
Afrikaanse Trilogie
Anna Stein
 
Meer voorbeelden kan U vinden op onze pagina met strips die door iedereen gelezen kunnen worden.
 
 

Externe Strips Lezers:
 
 
Om gedownloade stripverhalen te lezen hebt U een zgn. Comic Book Reader nodig – dus een programma dat de strips voor U opent.
 
U kan hiervoor gebruik maken van onze eigen ‘Kthoom EBoek Reader‘. Dit is een eenvoudige lezer welke gebruik maakt van uw browser waardoor U niets extra dient te installeren. Dit is tevens de lezer welke wij gebruiken om de strips online te lezen.
 
 
khtoom2
 
 
Het grote voordeel van deze lezer tegenover een afzonderlijk programma is dat hij niet enkel strips van uw computer/tablet kan openen, maar ook van Google Drive en andere websites.

 
U kan de handleiding voor de Kthoom! EBoek Lezer HIER vinden.
 
Indien U de cloud functionaliteiten van de Kthoom! Lezer niet nodig hebt kan U een afzonderlijk programma installeren. Meestal kunnen deze strips iets sneller van uw computer openen dan Kthoom! en hebben enkele extra functionaliteiten.
 
Essentieel is wel dat uw lezer naast .jpg bestanden ook .webp bestanden kan openen.
 
Er zijn veel verschillende striplezers, maar wij hebben een voorkeur voor CDisplay (gratis, alle OS) en Comic Trim voor Android toestellen, Deze laatste lezer is een speciaal geval: je kan de strips nl. ‘plaatje per plaatje’ lezen ipv ineens de hele bladzijde, wat een enorm voordeel is als je een klein scherm gebruikt (telefoon).
 


 

jommeke
Asterix - 04 - Asterix Als Gladiator
suske.en.wiske
De Smurfen
Dirkjan
Jan, Jans En De Kinderen
alex
Blake en Mortimer
Thorgal
Yoko Tsuno