Strips Online Lezen en Downloaden:
 

Strips hosten vraagt een behoorlijk krachtige server met een grote opslagcapaciteit. Dit is niet echt goedkoop en daarom vragen wij U om een donatie te doen alvorens wij U de download links kunnen tonen. Wij maken geen gebruik van het usenet, bittorrent of filelockers, dus verder zijn er geen extra kosten aan het downloaden verbonden, noch dient U iets op uw computer te installeren.
 
Eens U een donatie gedaan hebt, activeren wij uw account en sturen U een email met uw login gegevens.
 
Afhankelijk van uw gekozen lidmaatschap kan U ofwel de strips online lezen, ofwel ze online lezen EN naar uw computer/tablet/telefoon downloaden. Meer uitleg hierover vindt U op onze donatie pagina.
 
Eens ingelogd ziet U onder ‘Download of lees de strips online’ de strips.
 
 
downloaden
 
Demo Video
 


 
Indien U nu op een titel klikt, opent er zich onze online striplezer, welke de strip naar uw browser begint te downloaden.
 
Indien U bij uw donatie gekozen hebt voor de optie ‘lezen en downloaden’, ziet U onderaan het lijstje met beschikbare strips de melding ‘klik HIER om downloadlinks te genereren’. Als U hierop klikt worden de bovenstaande links omgezet in download links. Klik nu op op een titel en de strip wordt gedownload.
 
 

 
Er is dus geen klassieke downloadknop die alles begint te downloaden als je er op klikt.

Door op HIER te klikken worden de links van de stripboeken in de achtergrond omgezet in download links.

Om een strip effectief te downloaden dient U ook op de naam van de betreffende strip te klikken!
 

 
 

Indien U meerdere strips of de hele reeks wenst te downloaden, raden wij U aan om de browser extensie downthemall installeren in Firefox (werkt voorlopig nog niet in Chrome). De techneuten onder U kunnen de volgende filter instellen welke ervoor zorgt dat enkel de strips gedownload worden: /\.(?:pdf|cbr|cbz)$/i (Ga naar Preferences–>Filters–>Add New). De volgende keer dat je een reeks probeert te downloaden met downthemall, zorg dat de nieuwe filter ‘bv. stripverhalen’ aangevinkt staat (en niets anders). Nu staan enkel de bestanden met extentie pdf, cbr en cbz aangevinkt. Klik op download.
 
U kan op de onderstaande links klikken om het zelf eens uit te proberen. Eens de strips in de online strip lezer geopend zijn, kan U de W en F toetsen gebruiken om het scherm full screen te krijgen.
 
Afrikaanse Trilogie
Anna Stein
 
Meer voorbeelden kan U vinden op onze pagina met strips die door iedereen gelezen kunnen worden.
 
 

Strips Lezers:
 
 
Om gedownloade stripverhalen te lezen hebt U een zgn. Comic Book Reader nodig – dus een programma dat de strips voor U opent.
 
U kan hiervoor gebruik maken van onze eigen ‘Kthoom EBoek Reader‘. Dit is een eenvoudige lezer welke gebruik maakt van uw browser waardoor U niets extra dient te installeren. Dit is tevens de lezer welke wij gebruiken om de strips online te lezen.
 
 
khtoom2
 
 
Het grote voordeel van deze lezer tegenover een afzonderlijk programma is dat hij niet enkel strips van uw computer/tablet kan openen, maar ook van Google Drive en andere websites.

 
U kan de handleiding voor de Kthoom! EBoek Lezer HIER vinden.
 
Indien U de cloud functionaliteiten van de Kthoom! Lezer niet nodig hebt kan U een afzonderlijk programma installeren. Meestal kunnen deze strips iets sneller van uw computer openen dan Kthoom! en hebben enkele extra functionaliteiten.
 
Essentieel is wel dat uw lezer naast .jpg bestanden ook .webp bestanden kan openen.
 
Er zijn er velen, maar wij hebben een voorkeur voor CDisplay (gratis, alle OS) en Comic Trim voor telefoons (gratis en je kan plaatje per plaatje lezen)

 

Ogenblikje...