Ingelogde bezoekers hebben de mogelijkheid om strips toe te voegen aan hun virtuele bibliotheek. Op deze manier kan je je favoriete strips op een eenvoudige manier beheren.

Iedere bibliotheek bevat kasten. Je kan onbeperkt kasten toevoegen en deze benoemen zoals je zelf wilt.

Zo zou je bv. een kast kunnen maken voor de strips die je ooit wenst te lezen, eentje voor de strips die je momenteel aan het lezen bent, een voor je favoriete avonturen strips enz. De enige limiet is uw fantasie.

Eens je een aantal kasten hebt toegevoegd, klik je gewoon op ’toevoegen aan mijn bibliotheek’, een pull down scherm verschijnt en je selecteer de kast waarin je een strip wilt bewaren. Eventueel kan je later de strip verplaatsen naar een andere kast (bv. een kast met de strips welke je reeds gelezen hebt).
google

Om je bibliotheek te bezoeken, klik in het menu op “mijn bibliotheek‘. Een nieuw scherm opent zich met een overzicht van de beschikbare kasten. Klik op de gewenste kast om hem te openen en je ziet een overzicht van de opgeslagen strips.
 
 
Je Bibliotheek Inrichten
 
Als je voor de eerste keer op een ’toevoegen aan mijn bibliotheek’ link klikt, dan kom je in een lege ruimte en zie je een uitnodiging om kasten toe te voegen

 
 
lege.kast
 
Eerst moet je even nadenken welke kasten je nodig hebt. Dit zal voor iedereen anders zijn. Mensen die graag hun strips online lezen hebben allicht graag een kast met de boeken die ze op dit ogenblik aan het lezen zijn. Anderen hebben dan weer liever een kast met enkel hun favoriete boeken. En mensen met kinderen kunnen hun kroost elk een eigen kastje geven. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Als voorbeeld maken we drie kasten: één voor boeken die we wensen te lezen, één voor de strips die we nu aan het lezen zijn en een laatste voor strips die we reeds gelezen hebben.

Klik linksonder op de knop ‘Kast toevoegen’. Er verschijnt een veld waar je de naam van je kast ingeeft (bv. Te Lezen). Daaronder of het een publieke of private kast is – wij raden aan om altijd voor private kast te kiezen (de standaardwaarde). Klik daarna rechts op het blauwe aanvink knopje en je kast is klaar. Herhaal deze stappen als je meerdere kasten wenst.
 
 
kasten.maken
 
We hebben nu drie kasten toegevoegd. Als we nu op de ’toevoegen aan mijn bibliotheek’ link klikken, zien we ze en we vinken de kast aan waarin we de strips willen plaatsen. Klaar!

Nu is het tijd om een bezoek aan onze bibliotheek te brengen. In het menu – onder de leden sectie – klikken we op ‘Mijn Bibliotheek en een nieuwe pagina opent zich.

 
 
bibliotheek
 
Je ziet nu onder ‘kasten’ de drie kasten welke we zonet hebben toegevoegd. Klik op een kast om ze te openen. Nu zie je de inhoud van de kast (strips dus).

Om een strip naar een andere kast te verplaatsen klik je op een strip, wederom op de bibliotheek link en je vinkt gewoon de gewenste kast aan. Vergeet wel niet om de strip in de originele kast te ‘ontvinken’ of je hebt hem twee keer.