Om strips te kunnen lezen hebt U een afzonderlijk programma nodig welk de strips kan openen. Onze Kthoom EBoek Lezer kan dit vanuit uw browser – dus U hoeft niets extra te installeren. Tevens kan hij strips van links op (sommige) andere sites en Google Drive openen.
 
Uw browser moet wel in staat zijn om webp bestanden te kunnen tonen. De meeste moderne browsers kunnen dit, maar bv. Microsoft Internet Explorer wordt al jaren niet meer bijgewerkt en kan dus niet alle strips tonen. Goede browsers zijn o.a. Chrome, Firefox, Edge, Opera en de meest recente versies van Safari.
 
Om een strip van uw computer/tablet te lezen, opent U het menu links boven, dan ‘Open’ –> Open van uw computer.
 
 
khtoom2
 
 
Haast alle functies van de lezer hebben een snelkoppeling. Om een strip van uw computer te openen klikt U gewoon op ‘O’. Afhankelijk van uw voorkeur klikt U daarna op ‘F’ (Full screen) of klik op het icoontje rechts boven. De eenvoudigste manier om naar de volgende/vorige pagina te gaan is op de rechter/linkerkant van uw scherm te klikken. Of U gebruikt de toetsen met pijljes. Een volledig overzicht van de snelkoppelingen is beschikbaar onder het hamburgermenu –> help in de lezer.
 
 
kthoom5
 
 
Mobiele gebruikers kunnen inzoomen door op de linker/rechter kant van het scherm lang te drukken. De linker/rechter kant is onderverdeeld in 4 zones, en naargelang op welke zone U drukt zal de positie van het plaatje wijzigen. Door op de bovenkant van het scherm lang te drukken, scrolt het beeld naar beneden. Raakt U de onderkant aan, dan schuift het beeld iets naar boven.
 
 
Indien U strips van andere sites wilt downloaden dient U de downloadlink van die strip te plakken in het veld onder ‘Open van een link’.
 
Het probleem is dat uw browser zal weigeren een bestand van een andere site te downloaden zonder toestemming van die andere site. Deze beveiliging (CORS) is eenvoudig te omzeilen door een browserplugin te installeren in Chrome of in Firefox. Jammer genoeg staan de meeste mobiele browsers de installatie van browser extenties niet toe. De enige browsers welke wij gevonden hebben waarmee het werkt zijn de Yandex Browser en Kiwi Browser.
 
Op deze manier kan U de downloadlinks op Zippyshare, Mediafire etc. openen in de Kthoom Lezer.
 
Op Amerikaanse comic site’s kan U massa’s dergelijke links vinden.
 
Hou er wel rekening mee dat uw browser eerst de volledige strip moet downloaden en deels unzippen, een strip van 300 pagina’s zal dus een langere laadtijd kennen dan een stripje van 50 pagina’s. Uiteraard is de snelheid van uw internetverbinding cruciaal, alsook de rekenkracht van uw computer.

Om het allemaal wat sneller te laten gaan zit er op de site een optimalisatie welke probeert de eerste pagina’s van de strip te tonen terwijl het ontzippen nog bezig is. Helaas zijn er enkele strips waarbij dit niet lukt, en U de pagina’s in een verkeerde volgorde te zien krijgt.

Indien dit gebeurd, open dan het hamburger menu linksboven, en klik op “Herlaad”. De strip wordt nu opnieuw zonder de de optimalisatie geladen.
 
 
kthoom3
 
 
Google Drive is een opslagruimte welke gekoppeld is aan uw Google Account (iederen die Google diensten zoals gmail, youtube enz. gebruikt heeft zo een account). Je hebt gratis 15Gb opslagruimte ter beschikking (ruwweg genoeg voor 300 strips) – desgewenst kan U meer ruimte kopen.
 
U drukt op de ‘Open van Google Drive’ link en een inlogscherm van Google opent zich. Volg nu gewoon de instructies van Google. Let op: dit werkt enkel indien uw browser cookies van derde partijen (Google) aanvaardt. Pas indien nodig uw browser instellingen aan.