Aéropostale – Legendarische Piloten

Ogenblikje...

Aeropostale

Tekenaar: Dumas Patrick
Scenarist: Bec Christophe
Uitgeverij: Silvester

Deze nieuwe reeks focust op ware luchtvaartpioniers, te beginnen met Henri Guillaumet. Veel achtergrond of diepgang van het hoofdpersonage, die voor de Franse luchtpost werkte, krijg je niet. Hij vloog nog mee met Alain de Saint Exépury die een nevenrol speelt. Het hoofdgedeelte van het verhaal gaat over het overleven na een crash in het Andesgebergte in 1930. Henri moet in de bittere kou een uitweg vinden nadat hij tevergeefs op redding wachtte van zijn collega’s. Plichtsgetrouw draagt hij een zware koffer met post met zich mee.

De tekenaar van deze reeks is Patrick A. Dumas, misschien bekend van 20.000 Eeuwen onder Zee in de collectie 1800 van Daedalus en het door Bee Dee ooit in vertaling begonnen Allan Mac Bride. De scenarist is bekender volk: Christophe Bec (Carthago, Duisternis). Als vanouds krijgen we van hem personages in imposante landschappen. Van zodra Henri er alleen voor staat, beperkt de tekst zich tot wat gedachteballonnen waardoor het leestempo ineens de lucht inschiet. En dan is het plots afgelopen. Dit is weliswaar een sterk verhaal, een eenmalig avontuur in een mensenleven, maar het komt anekdotisch over, clinical trial even vluchtig als een ijzig briesje langs een bergkam. Bec presteert het zelfs om een seksscène in te lassen, gepresenteerd in een flashback. Al goed dat hij niet in de valstrik trapt om het verhaal als een lappendeken van flashbacks in elkaar te flansen.

In het Frans zijn er al drie albums verschenen bij Soleil. Deel 2 handelt over Jean Mermoz die in zowel Argentinië als Frankrijk nog steeds als een held wordt geëerd. Deel 3 schuift Paul Vachet naar voor wiens luchtvaartcarrière bol staat van de spectaculaire ongelukken.

___________________________

___________________________

Download Of Lees De Strips Online

___________________________