Bardo

 

Bardo

Tekenaar: Stefaniec Wojciech
Scenarist: Odija Daniel, Stefaniec Wojciech
Uitgeverij: Scratch

Bardo is een “futuristisch, anti-utopiaans, experimenteel detectiveverhaal” door het Poolse duo Wojciech Stefaniec en Daniel Odija. Er zijn vier delen van gepland.

In Bardo, de stad van het ‘eindeloze’, vond een stille catastrofe plaats. De vegetatie stierf, de laatste diersoorten begonnen te verdwijnen. Chemische pillen hebben voedsel vervangen. De bewoners werden besmet door de vloek van onvruchtbaarheid. Bestaat er een kans dat het leven zal overleven ondanks de biologische ontbinding van alle organismen?

Wojciech Stefaniec is een kleur- en contourspecialist — de werelden die hij bouwt worden gekenmerkt door buitengewone plasticiteit, en Stolp is een werk waarin hij als nooit tevoren zijn fantasie de vrije loop laat.

Tot nu toe wordt Daniel Odija in verband gebracht met door en door realistische romans over problemen met politieke transformatie. Stolp wijkt radicaal af van dit onderwerp. Reeds twee keer genomineerd voor de Nike Literary Award, is Odija een van de belangrijkste Poolse stripmakers.

___________________________

___________________________