Baudoin Collectie

 

Losstaande Albums Edmond Baudoin

Tekenaar: Baudoin Edmond
Scenarist: Baudoin Edmond
Uitgever : Oog & Blik, Sherpa

Edmond Baudoin is een Franse striptekenaar uit Zuid-Frankrijk. Op 33-jarige leeftijd verliet hij een saaie baan als hoofdboekhouder om (strip)tekenaar te worden. De keuze voor een kunstenaarsleven legt hij in enkele van zijn albums uit. Vanaf 1974 werden zijn kortverhalen gepubliceerd in verschillende Franse tijdschriften.

Hij tekent voornamelijk autobiografische stripverhalen, met als belangrijkste kenmerk zijn impressionistische, suggestieve penseelstreken in zwartwit. Pas vanaf de jaren 2000 maakt hij ook geregeld albums in kleur.

In 1992 won hij op het Internationaal stripfestival van Angoulême de Alph-Art voor het beste stripalbum met Couma acò (Opa). In 1997 werd hem de Alph-Art voor het beste scenario toegekend voor Le voyage (De reis). De striproman Les quatre fleuves (De Vier Stromen), op scenario van schrijfster Fred Vargas, won de Alph-Art voor beste scenario op het festival van 2001.

Van 1999 tot 2003 doceerde hij kunst aan de Universiteit van Quebec (Canada)

De meeste van zijn boeken verschenen bij Les Humanoïdes Associés, L’Association, Futuropolis en Dupuis. Nederlandse vertalingen van zijn werk verschenen in de Baudoin Collectie van uitgeverij Sherpa (i.s.m. Oog & Blik) en de collectie Vrije Vlucht van Dupuis.

___________________________

___________________________

___________________________