BFF’s

 

BFFs

Tekenaar: Fenech Philippe
Scenarist: Cazenove Christophe
Uitgeverij: Ballon Media

Beste vrienden zijn voor het leven. Tekenaar Philippe Fenech en scenarist Christope Cazenove hebben getracht het begrip BFF om te toveren naar een geslaagde gagstrip vol girl stuff en momenten die je met je beste vriend(in) meemaakt. Het duo doet dit al sinds 2013 met de Franstalige reeks Mes Cop’s, die uitgeverij Ballon Comics nu in het Nederlands op de markt brengt onder de naam Bff’s.

Jessica, de hoofdrolspeelster, stelt in het begin van het album al haar vriendinnen voor die elk hun unieke eigenschap hebben. Zo is Cécile de brutale, manonvriendelijke meid die alle jongens afwimpelt en is Christy het vreemde gothicmeisje waar Jess leuke anekdotes aan overhoudt.

In de gags wordt het belang van ware vriendschap keer op keer gedemonstreerd. Op een ludieke wijze komen verschillende thema’s aan bod. Ziehier alvast een tipje van de sluier: jongens die meisjes beoordelen, dates, make-overs, hulp bij het shoppen, lelijke vriendjes en nog veel meer. Geen enkel thema ontsnapt aan het oog van Cazenove en iedereen zal herkenbare momenten vinden tijdens het lezen. Deze strip zal vast en zeker enkele herinneringen oprakelen uit jouw eigen jeugd. Bovendien maakt die variatie in de thema’s en de locaties de strip nog beter.

Wie Heeft er Gebeld? is een geslaagd album voor alle leeftijden. Het verhaal bevat een heleboel misverstanden, grappen en onverwachte wendingen in het leven van Jessica, een doodgewone tiener die herkenbare avonturen beleeft met haar beste vriendinnen. Een beste vriend is als een klavertje vier: moeilijk te vinden en je hebt geluk als je er eentje hebt!

___________________________

___________________________

___________________________