Black Page

 

black.page

Tekenaar: Meyer Ralph
Scenarist: Giroud Frank, Lapière Denis
Uitgever : Blloan

Blackpage is het verhaal van Kerry Stevens een jonge journaliste die in New York woont en werkt. Om te slagen in dit harde wereldje, en om indruk te maken op haar vader, wil ze de geheime identiteit van Carson Mc Neal, een bestseller auteur, ontdekken. Ze wil de eerste journalist worden die hem kan interviewen. Daarvoor heeft ze een slim plan bedacht: ze gaat naar de uitgeverij waar McNeals boeken worden uitgegeven om er een artikel te maken over de mensen achter de schermen. Zo kan ze via de boekhouding aan de contactgegevens komen van de schrijver. Daar krijgt ze ook de eerste pagina’s van zijn nieuwste boek in handen gestopt. Als Kerry begint te lezen, leren we Afia kennen. Zij is het hoofdpersonage uit de nieuwe roman. Ze is een Palestijnse wees die nog kampt met een jeugdtrauma. Daardoor raakte ze aan de drugs en in de prostitutie. Haar verleden blijft voor haar een zwarte pagina. Het contrast tussen de twee vrouwen is groot, maar ze zijn alle twee op hun eigen manier op zoek naar zichzelf, hun verleden en erkenning.
Kerry heeft het moeilijker om door het pantser van Carson te dringen dan dat ze moeite moest doen om hem te vinden. Terwijl ze de persoon achter de schrijver beter leert kennen raakt Afia ook dichter bij haar verleden. Dit verhaal sleurt je van pagina 1 tot het einde in het verhaal en daarna blijf je nog nagenieten met het gesloten boek in je handen!

Om de twee verhalen duidelijk van elkaar te scheiden gebruikt Meyer twee verschillende technieken. Zo gebruikt hij voor Kerry veel groene en blauwe tinten en werkt hij met een dikkere omlijning. Terwijl het verhaal van Afia, het romanpersonage, uitgewerkt werd in rode en zwarte tinten, zonder een duidelijke omlijning van de tekeningen. De tekeningen zijn geen adembenemende kunstwerkjes of volgepropt met details. Ze brengen je wel in de juiste sfeer en staan volledig ten dienste van het verhaal.

___________________________

___________________________