Broadway – Een Straat In Amerika

 

Een.Straat.In .Amerika

Tekenaar: Bergeron Jean-François
Scenarist: Bergeron Jean-François
Uitgeverij: Silvester

Dit eerste deel van het mooi getekende tweeluik Broadway, waarvan deel 2 in juni verschijnt, is het werk van Djief van wie bij Arboris het eerste deel van White Crows verscheen, maar het slot ervan nog niet. Hij is ook de tekenaar van de knappe fantasyreeks Godenschemering. Hij neemt ons mee naar het jaar 1929 naar die beroemde straat in New York waar musical, dans en cabaret, maar ook drama, hoop, falen, een streven naar succes, kortom de American Dream, de boventoon voeren.

We volgen het pad van Fanny, een meisje met onafscheidelijke fret (géén rat), die voortdurend de deur gewezen wordt omdat ze weer maar eens een optreden in het honderd liet lopen. Ze klopt op aanraden van een musicalster aan bij The Chapman’s Paradise dat weldra zijn deuren heropent. Na de zelfdoding van Walter Chapman willen zijn broers Lenny en George de zaak voortzetten, maar ze hebben geen kaas gegeten van de cabaretwereld. Ze moeten hun vertrouwen in andere mensen stellen, willen ze weer een toonaangevende plek op de befaamde straat worden. Maar laten ze zich wel omringen door de juiste personen? Wat schuilde er achter de zelfmoord van Walter? En kan Fanny deze keer het tragische tij voor zich keren?

Fanny is het soort hoofdrolspelertje dat we graag hebben: sympathiek, enthousiast, vrolijk, een dromertje, een geloof in eigen kunnen en de koe bij de hoorns vattend als het haar tegenzit. Behalve voor een magnifiek portret van Broadway belicht Djief ook Fanny met de juiste spotlichten. De intriges die zich achter de schermen afspelen, zijn een beetje voorspelbaar, maar het wordt met zoveel liefde in beeld gebracht dat het niet deert. Integendeel, het volgende deel sluit het tweeluik af en we hebben nu al een honger naar meer.

___________________________

___________________________

___________________________