Bruno Brazil

 

bruno.brazil

Tekenaar : Cutsem William van
Scenarist : Regnier Michel
Uitgeverij : Lombard

In de jaren 70 verscheen de serie Bruno Brazil. De reeks verscheen in het weekblad Kuifje, waarna later de albums op de markt werden gebracht. De serie werd getekend door William Vance en geschreven door Louis Albert.
Om met de laatste te beginnen. Louis Albert is een pseudoniem van Greg. Zijn eigenlijke naam was Michel Regnier (1931 – 1999). Hij heeft vooral naam gemaakt als schrijver van stripscenario’s. Zijn productie was enorm. Vaak werkte hij aan meerdere series tegelijk, vandaar ook het gebruik van pseudoniemen. Naast Bruno Brazil zijn onder meer Bernard Prince, Comanche en Luc Orient van zijn hand.
William Vance is het pseudoniem van de Belgische striptekenaar William van Cutsem (1935). Hij begon als reclametekenaar. In 1962 begon hij te werken voor het blad Kuifje, hierin verscheen in 1963 zijn eerste lange verhaal. In 1965 kwam hij met de reeks Ringo en daarna met Bruno Brazil. Grote bekendheid kreeg hij met de serie XIII.

De serie Bruno Brazil is een realistisch getekende actiestrip met als hoofdpersoon Bruno Brazil. Hij heeft de leiding over een kleine speciale eenheid van de Amerikaanse geheime dienst die de codenaam “Commando Kaaiman” heeft. Het team bestaat uit zes leden, die ieder unieke vaardigheden meebrengen.

___________________________

___________________________

___________________________