Camille

 

Camille

Tekenaar: Rienties Renée
Scenarist: Vos Danny De
Uitgeverij: Standaard

De West-Vlaamse zangeres en actrice Camille Dhondt is sinds haar deelname aan de tv-reeks #LikeMe niet meer weg te slaan van tv, radio en tal van podia doorheen Vlaanderen en inmiddels ook het buitenland. Nadat van #LikeMe al een stripreeks werd ontwikkeld door Borgerhoff & Lamberigts door Michaël Vincent en Tom Bouden krijgt Camille een eigen stripreeks. Niet te Stoppen! is een eerste album bij Standaard Uitgeverij. De Nederlandse Renee Rienties (Snelle Sam) kreeg het verzoek de strip te tekenen op scenario van Danny De Vos (For Girls Only!, 3HZ).

De auteurs werken het wereldje rond Camille Dhondt uit in nauwe samenspraak met het management en Camille zelf, aldus uitgeefster Kim Sanders. “Thema’s als pesten en bodyshaming liggen Camille na aan het hart. En ook haar teergeliefde kat, Moustache, krijgt een centrale rol in de strip.”

Uit het persbericht: “Zelf is Camille heel blij met haar stripevenbeeld. ‘Toen ik Moustache en mezelf voor de eerste keer getekend zag, heb ik de rest van die dag lopen ‘smilen’… Ik voel me echt enorm vereerd dat ik nu een stripfiguurtje word en hoop dat mijn fans veel plezier beleven aan alle avonturen die ik ga meemaken.’

Camille doet niets liever dan zingen! Ze barst van het talent, maar nog veel belangrijker, ze is bereid om keihard te werken voor de muziekcarrière waar ze altijd van gedroomd heeft. Ze deelt haar passie met haar familie, vrienden en haar allerliefste kat Moustache.

Camille oefent voor haar toelatingsexamen bij de showbizzschool. De eerste stap om een succesvolle zangeres te worden. Er is alleen één klein probleem: ze is haar middelbareschooldiploma kwijt! Zonder dit bewijs kan ze zich niet inschrijven voor een auditie en valt haar droom in duigen. Volgens de schooldirecteur is er maar één oplossing, ze moet terug naar school om alle testen over te doen. Maar wat Camille niet weet, is dat de directeur een verborgen agenda heeft.

___________________________

___________________________

___________________________