Cocco Bill

 

cocco.bill

Tekenaar : Jacovitti Benito
Scenarist : Jacovitti Benito
Uitgeverij : Semic Press

Cocco Bill is een Italiaans stripfiguur bedacht door Benito Jacovitti. Cocco Bill is een strip die zich afspeelt in het Wilde Westen.

Hij is een snel aangebrande en schietgrage cowboy die graag kamillethee drinkt. Wanneer hij in een saloon een kamillethee bestelt is er altijd wel een cowboy die hem daarover uitlacht, waarop Cocco Bill in woede uitbarst. Uiteindelijk krijgt de arme man klappen in zijn gezicht.

Desondanks is Cocco Bill een goede vent en helpt altijd de sheriffs om boeven te vangen. Het is niet altijd het geval dat de boeven in de gevangenis belanden. Veelal worden de boeven de dood in gejaagd, hetgeen vaak gepaard gaat met opmerkelijke laatste woorden.

Het paard van Cocco Bill heet Stapper, hij denkt als een mens, rookt ook sigaretten en eet spaghetti.

Zoals in de meeste strips van Jacovitti, staan de pagina’s vol met vreemde dingen: overal liggen worsten (soms met benen), botten, vissen, wormen met benen en hoeden, potloden, dobbelstenen, paarden met twee benen en een ruiter met vier benen. De figuranten doen ook vaak de gekste dingen. En de ledematen kunnen de meest vreemde bochten en houdingen aannemen.

___________________________

___________________________