Dansen Drinken Betalen

 

Dansen.Drinken.Betalen

Tekenaar: Paquet Philip
Scenarist: Aken Adriaan van
Uitgeverij: Vrijdag

De laatste jaren zijn multimediale crossovers in het stripwereldje schering en inslag: een interactieve Sus & Wis op de tablet, stripconcerten, BDJazz,… allemaal verdienstelijke pogingen om een nieuw publiek aan te boren. In 2006 en 2009 sloegen theatermaker Adriaan Van Aken en tekenaar Philip Paquet de handen al eens in elkaar voor het tweeluik Over naar Jou en Weer over naar Jou, een stripbewerking van Van Akens gelijknamige toneelstukken. De bijhorende soundtrack was van Deadmanorchestra, een gelegenheidsband met onder meer RudY Trouvé (dEUS, Dead Man Ray,…) en componist Youri Van Uffelen in de gelederen. De strip en de performance door muziektheatergezelschap Braakland/ZheBilding kregen destijds een lovende pers.

Deze keer heeft het duo alleskunner Joris Caluwaerts (Zita Swoon, The Go Find) aangezocht om de muziek te verzorgen bij het album en gaan beide heren nog een stapje verder. Het is echt de bedoeling dat je languit een uurtje in de zetel gaat hangen, de cd in de speler pleurt en de roadtrip van het hoofdpersonage ondergaat. Werkt dit? Yep, it does! Je wordt meegezogen in de cd-vertelling en de sfeervolle soundscapes en je bent verplicht/hebt de tijd om Paquets tekeningen tot in het detail te bestuderen. Als kers op de taart is er zelfs een heuse themesong van Amatorski-boegbeeld Inne Eysermans. Nergens vrijblijvend, nergens dwingend, steeds beklijvend!

Ook dit project kan je vanaf april in fysieke vorm gaan bewonderen bij HETPALEIS in Antwerpen, weer door Braakland/ZheBilding. Het gezelschap maakt er een soort van extended remix van onder de titel Dansen Drinken Betalen – (Almost) the Movie. Dan verschijnt er trouwens ook een (gratis) interactief e-book van het album.

Oh ja, het verhaal?! Meisje loopt weg van huis en dwaalt rond in een stad die nogal hard op Antwerpen lijkt. Maar da’s eigenlijk totaal niet belangrijk…

___________________________

___________________________