De Dochters Van Afrodite

 

De.Dochters.Van.Afrodite

Tekenaar: Taymans André
Scenarist: Jamar Corine
Uitgever : Talent

New York, midden de jaren dertig. Twee bevriende twintigers, Lenni en Mona, baten een huwelijksbureau uit met als naam De Dochters Van Afrodite. Gestimuleerd door hun flair, hun helderziendheid en vooral de waanzin van de rumoerige jaren dertig, amuseren ze zich door de levens van hun klanten aan elkaar te koppelen. Maar niet alles verloopt zoals ze het zouden willen. Enkele van hun klanten komen immers niet hun zielsverwant zoeken. Een huwelijksbureau kan immers ook een goede manier zijn om discreet met iemand in contact te komen voor een affaire voor handel of moord… Dat geheim netwerk interesseert inspecteur Trick ten zeerste. In zijn kaartenbak denkt hij het antwoord op zijn lopend moordonderzoek te vinden.

De Française Corine Jamar (vooral niet te verwarren met Martin Jamar van De Rovers Van Keizerrijken) schreef eerder al drie jeugdboeken en werkte in de reclamewereld. Maar met De Dochters Van Afrodite zette ze haar eerste stripscenario neer, met overtuiging trouwens. Tekenaar André Taymans is stukken bekender. Niet in het minst door de enige seropositieve stripheldin die wij kennen: Caroline Baldwin. En dan weet je dat een klare lijn-tekenstijl niet veraf kan zijn. Zo dichtbij zelfs dat Blake en Mortimer een cameorolletje krijgen toebedeeld.

Dood à la Carte is het eerste deel van een trilogie uit de Franse collectie Bulle Noire die intriges met exotisme en psychologie vermengd. Jamar en Taymans slepen ons mee in de roerige jaren dertig met verhalen over mensen die elkaar zoeken, vinden en verliezen. Een album met stevige troeven, maar in de eerste plaats blijft het een geslaagde detective.

___________________________

___________________________

___________________________