De Hand Van Pangboche

 

De.Hand .Van .Pangboche

Tekenaar: Taymans André
Scenarist: Taymans André
Uitgeverij: Gorilla

Roxane Leduc, de blonde evenknie van Caroline Baldwin, komt plompverloren in het bezit van een oud relikwie, een gemummificeerde vinger van een yeti. Dat lichaamsdeel heeft er al een hele wereldreis opzitten en er zijn nog wel meer mensen die het voorwerp zien zitten… Dit zet natuurlijk een spannend avontuur in gang met de fenomenale landschappen van Nepal als achtergronddecor.

Roxane is niet echt een nieuw personage: al in 2000 verscheen er een avontuur van haar in het jongerentijdschrift Okapi. André Taymans duikelde haar nu weer op naar aanleiding van de hernieuwde samenwerking met uitgeverij Paquet.

De auteur heeft het wel voor Kathmandu en de Himalaya en trekt zelf regelmatig die kanten uit. Ook zijn heldin Caroline Baldwin liet hij er al op regelmatige basis een tussenlanding maken. Met een dergelijke thematiek hou je onwillekeurig ook altijd Hergés white album Kuifje in Tibet voor ogen, waarin de yeti ook een gastrolletje heeft.

Taymans particuliere tekenstijl is uit de duizenden te herkennen, maar je hebt het er voor of je hebt het er niet voor. Of hij met dit album dus veel nieuwe zieltjes zal winnen, valt nog af te wachten.

De Nederlandstalige versie van dit album verschijnt bij Gorilla, een imprint van Strip2000 dat zich hiermee ook aan het ernstigere genre waagt en terecht koketteert met de lage prijs voor een hardcoveralbum. In tijden van crisis is dit natuurlijk een meesterzet die de twijfelende klant wel over de streep kan trekken.

___________________________

___________________________

___________________________