De Havik

 

de.havik

Tekenaar: Pellerin Patrice
Scenarist: Pellerin Patrice
Uitgever : Dupuis

De Havik (originele titel L’Épervier) is een historische stripreeks van de hand van de Franse historisch en archeologisch illustrator Patrice Pellerin. Het avontuurlijke zeevaartverhaal speelt zich af in de achttiende eeuw.

De Bretonse ‘De Havik’, alias Yann de Kermeur, is het hoofdpersonage. Hij is kapitein van een kaperschip.
Door een misverstand wordt hij van moord beschuldigd en opgepakt. Hij ontsnapt en zet alles in het werk om zijn onschuld te bewijzen en de echte moordenaar op te sporen. De eerste cyclus van het verhaal in deze serie werd in 2005 afgerond met het album De tranen van Tlaloc.
In de tweede cyclus wordt Yann de Kremeur door de koning gevraagd een onheilspellende zaak in het Nieuw Frankrijk (Québec) uit te zoeken.

De Havik ontstond als een spin – off van de stripreeks Roodbaard waar Patrice Pellerin aan meewerkte. Na het overlijden van Roodbaard – scenarist Jean – Michel Charlier in 1989 bleef Pellerin zitten met een tiental tekenplaten van die reeks. Hij verving het hoofd van het hoofdpersonage met dat van Yann de Kremeur en begon opzichzelf aan de nieuwe stripreeks De Havik.

___________________________

___________________________

___________________________