De Hemelsluizen

 

hemelsuizen

Tekenaar: Rouge Michel
Scenarist: Jacquette Daniël
Uitgever : Glénat

De Hemelsluizen gaat over een jongen, Gwen, die opgevoed wordt bij een simpel gezin, zonder dat hij zich er van bewust is is hij eigenlijk de opvolger is van een groot geslacht van koningen: de zoon van de vorige koning en Morgane. Grote gebeurtenissen staan hem dus nog te wachten.

Maar goed, momenteel speelt hij nog in de bossen met de reuzen en de elfen, het leven is goed en leuk. Maar Brettagne, het land waar het verhaal zich afspeelt wordt geregeerd door iemand die de bevolking onderdrukt en uitbuit. Tijd dus voor Gwen om eropuit te trekken en zijn rechtmatige plaats in te nemen. Ik heb het je gezegd, echt origineel is het niet . Wanneer hij in het bos wordt overvallen door rovers wordt hij gered door Elaine, een vrouw die de dochter is van de bevelhebber van het dodenrijk. Ze worden verliefd en zij helpt hem mee op de troon. Maar koning zijn is ook niet makkelijk. Door ongelukkige samenvloeiing van omstandigheden wordt hij gevangen genomen door de Picten en gevangengezet.

Het verhaal is verre van origineel maar toch best te pruimen, de karakters passen goed bij het verhaal en soms heeft de scenarist ook zijn betere invallen. Zo wordt bijvoorbeeld mooi verklaard hoe de beroemde Michel de draak dood (voor wie de legende niet kent, leg u toe op de legenden in de bijbel ) en wie die draak eigenlijk is. Ook zijn er af en toe verwijzingen naar de vroegere geschiedenis, maar alles speelt zich dan wel af met elfen, trollen, reuzen en zelfs pestelfjes. Ook de tekenaars hebben hun best gedaan, al vind ik de eerste 5 delen mooier getekend dan deel 6 en 7. Toch qua afwerking betreft.

___________________________

___________________________

___________________________