De Indianen Reeks

 

de.indianen.reeks

Tekenaar: Kresse Hans G.
Scenarist: Kresse Hans G.
Uitgever : Casterman

De serie ‘De Indianen Reeks’ is een creatie van de Nederlandse tekenaar en schrijver Hans Kresse. De serie werd voor het eerst uitgegeven in 1973. In de verhalen volgt de lezer het wel en wee van de Faraonde, één van de Apache stammen die leefden in het gebied tussen de Rio Grande en de Pecos rivier.

Hans Georg Kresse (1921 – 1992) wordt algemeen beschouwd als één van de beste realistische tekenaars ter wereld. Hij kwam in Amsterdam ter wereld en begon zijn tekencarrière op 17 – jarige leeftijd toen hij debuteerde met het verhaal Tarzan van de Apen. In 1944 ging hij voor de studio van Maarten Toonder werken. Dit resulteerde in de dierenstrip Robby die in de jaren 1945 en 1946 verscheen in Trouw. Zijn grote doorbraak kwam ook in 1946 en wel met de strip Eric de Noorman. Zijn liefde voor de Noord – Amerikaanse indianen en hun geschiedenis kwam ook al vroeg tot uiting. In 1946 verscheen namelijk ook de strip De gouden dolk, over het indiaantje Dahinda Nushka. Hans Kresse tekende vele strips, zoals Kommer en Zorro, maar hij verzorgde bijvoorbeeld ook de illustraties voor de boeken van Arendsoog.
Maar in 1973 verscheen De Indianen Reeks waarin de lezer deelgenoot gemaakt wordt van de botsingen tussen de indiaanse stammen en de Spanjaarden.

___________________________

___________________________

___________________________