De Schaduw En Het Vuur

 

De.Schaduw.En.Het.Vuur

Tekenaar: 7th Orange, Cheng Cheng, Rui Sun, Sheng Tao
Scenarist: 7th Orange, Cheng Cheng, Rui Sun, Sheng Tao
Uitgever: Saga

Achter de drie fraaie covers van dit complete reeksje schuilen meerdere kortverhalen waarin blote lijfjes van Chinese meisjes en heren de pagina’s overheersen. Thema’s als verraad, bedrog, liefde, verleiding, onderwerping, dominantie, enzovoort geven de erotische passages een achtergrond mee die dikwijls Chinees-historisch gesitueerd is.

Het Chinese collectief van tekenaars verzinkt niet in plattitudes. Nergens tref je expliciete penetraties aan, noch een mannelijk lid in gelijk welk ornaat. Wat er wel te zien is, zijn overwegend sensuele scènes met een dromerig-exotische sfeer. Die wordt vaak doorbroken door de bittere realiteit die twee geliefden uit elkaar drijft. Daardoor krijgen de kortverhalen een kop, een staart en een midden die ze behalve bekijkenswaardig ook lezenswaardig maken.

Laat je niet afschrikken door het Yin/Yang-gezever op de cover en het voorwoord in deel 1. Het wil de inhoud complexer maken dan het is. De Schaduw En Het Vuur is integendeel pretentieloos vermaak dat wil tonen hoe mooi erotiek kan zijn. De tekenstijlen van alle participerende auteurs leunen tegen elkaar aan, al zijn er uiteraard uitschieters naar beide richtingen te ontwaren… daar heb je pas je Yin en Yang. Bovenal verbindt sierlijkheid de ingetogen uitspattingen van de tekenaars. De prachtige gewaden met kleurrijke linten en accessoires lenen zich er ook wel makkelijk toe om er wat moois van te maken.

___________________________

___________________________

___________________________