De Slang Onder De Huid

 

De Slang Onder De Huid

Tekenaar: Wachs Pierre
Scenarist: Osuch Dominique
Uitgever : Glénat

Melusine Burian is geen gewoon kind. Haar ouders, een eigenzinnige architect en een onstabiele schilderes, waren dat evenmin. Dus dat zou al veel kunnen verklaren. Maar met Melusine is er meer aan de hand. Ze is vroegwijs en kan middeleeuwse anekdotes vertellen alsof ze er zelf bij was. Ze is erg op zichzelf, trekt het ongeluk aan en kan nergens aarden. Kortom, Melusine is een mysterie voor iedereen. Nadat Melusines ouders kort na elkaar sterven wordt een onderzoek ingesteld. Op het politiekantoor komt iedereen die ooit met Melusine te maken heeft gehad, zijn/haar belevenissen met het meisje verhalen.

Tussen de verschillende getuigenissen krijg je telkens een paginagroot en oogstrelend middeleeuws tafereel van Wachs voorgeschoteld. Op deze manier passeren heel wat personages de revue. Juliette Pressine bijvoorbeeld, die tijdelijk logies verschafte, is er een van. Maar ook de grootmoeder, Eleonore de introverte vriendin, Guy Malagoni, de vader van het laatste gastgezin en diverse pedagogen en sociaal helpsters leggen hun puzzelstukjes een voor een op tafel. Door slechts met mondjesmaat anekdotes toe te voegen, wordt het mysterie enkel groter.

Wachs, die meehielp aan het ontstaan van onder andere De Geheime Driehoek en Navarra en de ons totnogtoe onbekende scenarist Domnok, vertellen deze intrigerende geschiedenis op een hoogst originele manier. Ondanks de grote hoeveelheid personages wordt dit one-shot, duidelijk een van de betere aanwinsten in de collectie De Zwarte Loge, op geen enkel ogenblik onoverzichtelijk of onnodig gecompliceerd dankzij het opzet van de auteurs. Wij hebben De Slang onder de Huid alvast op ons lijstje ‘favoriete strips van 2004’ bijgeschreven.

___________________________

___________________________