De Toren

 

De Toren

Tekenaar: Esnard-Lascombe Fabien
Scenarist: Kounen Jan, Ladgham Omar
Uitgeverij: Daedalus

Een post apocalyptisch verhaal à la Snowpiercer en I am Legend
Vanuit een niet al te verre toekomst biedt De toren een inkijk in onze samen leving en psychologie met centraal de generatiekloof.

Brussel, 2042. Dertig jaar geleden is de wereld zoals wij hem kennen geëindigd. Een bacterie heeft zowat de hele bevolking weggevaagd en er wonen nog 2746 mensen op onze planeet. Ze leven opgepropt in een reusachtige toren, beschermd tegen de dood door dubbel glas. Hun leider is een bijzondere AI die Newton heet. Samen vormen ze de Verenigde Staten van Europa, die bestaan uit de “ouden” en de “intra’s”.

De ouden hebben de wereld van vroeger nog gekend, zij herinneren zich de tijd waarin de lucht nog leefbaar was. De intra’s zijn geboren in de toren, ze volgen de regels en de leefwereld van de ouden, maar de laatste tijd groeit de onrust. Binnen die minieme mensheid is er één elitegroepje dat zo nu en dan uit de toren mag: de jagers. Twee uur per week jagen ze op wild in de verlaten straten van Brussel, waar de natuur welig tiert.

Aatami is een intra-jager. Hij is kalm en moedig en laat niets merken van zijn ware bedoelingen: twee uur in de buitenwereld, dat smaakt naar meer.

___________________________

___________________________