De Vier Ruiters Van De Apocalyps

 

Vier Ruiters Apocalyps

Tekenaar: Bisley Simon, Khivrenko Ivan
Scenarist: Jaffee Sean, Kennedy Mike, Mendheim Michael
Uitgever : Arboris

Door Simon Bisley’s verleden als tekenaar van Sláine, Hellblazer en Judge Dredd weten we waar we aan toe zijn met zijn nieuwste worp De Vier Ruiters van de Apocalyps: een over the toppigheid met het vooruitzicht op een nog grotere top van bloed, geweld en bloot. Alles kwistig gedoseerd binnen de plooien van een verhaal over een vechtersbaas aan de vooravond van de apocalyps, dit alles binnen een oud – testamentaire context.

Hoofdpersonage Adam Cahill is een voorvechter van de Orde van Salomo die zeven heilige zegels van het Einde der Dagen bewaakt. Bij de apocalyps wordt de orde aangevallen en wordt zijn vrouw vermoord. Op zich al een reden om met bloeddoorlopen ogen wraak op wie dan ook te nemen, maar Adam moet zichzelf van kant maken om naar de hel te kunnen. Daar moet hij drie verdoemde zielen zoeken met wie hij ten strijde kan trekken tegen de vier ruiters van de apocalyps. Door toedoen van Adam stuift het in de hel nog meer dan de dag dat Adolf Hitler er een potje klaverjassen verloor van Jozef Stalin, Slobodan Milosevic en een vals spelende Lolo Ferrari.

De Vier Ruiters van de Apocalyps had een reeks kunnen zijn op het palmares van François Froideval. In zijn plaats steekt Michael Mendheim Froideval naar de kroon. De succesvolle executive producer en creative diretcor van games als Mutant League Football, Army Men en Robocalypse debuteert met dit episch einde der tijden – verhaal als stripscenarist en hij brengt dat er lang niet slecht vanaf. Zijn pompeuze verhaal is aanstekelijk enthousiast, hoewel de overdrijvingen alle dramatisch bedoelde momenten grotendeels doen verdampen. Je wil wel meeleven in Adams verdriet voor zijn verloren vrouw, maar echt geloven doe je het niet.

Nu goed, voor wie graag strips leest in de trant van Requiem – De Vampierridder of alle Froideval – gebroed is deze trilogie een must try (maar wel op eigen risico).

___________________________

___________________________

___________________________