Dickens En Dickens

Ogenblikje...

Dickens..Dickens

Tekenaar: Goelen Werner
Scenarist: Jacquette Daniël
Uitgeverij: Ballon Media

Het gaat Charles Dickens voor de wind: hij is een gerespecteerd schrijver, hoofdredacteur van een gerenommeerd tijdschrift en is gelukkig getrouwd. Maar dan verschijnt op een dag de enigmatische Charlie ten tonele. Niet alleen lijkt de man als twee druppels water op de schrijver, gaandeweg neemt hij een groot deel van Dickens’ honneurs waar. Dat deze persoonswissel nogal wat impact heeft op het leven en welzijn van beide heren, ligt voor de hand.

Scenarist Rodolphe is nooit vies van een vleugje mysterie en mixt hier heel handig de bio- en bibliografische gegevens van Charles Dickens met het zogenaamde Doppelgänger-fenomeen, een literaire truc die sinds de achttiende eeuw regelmatig wordt gebruikt. Denk maar aan de vele verhalen waarbij een evil twin de hoofdrol speelt. Vooral het intrigerende verhaal rond Emilie Sagée bleek een vruchtbare voedingsbodem voor dit stripscenario.

Griffo had door het tekenwerk voor Golden Dogs het negentiende-eeuwse Londen nog mooi in de vingers zitten en levert hier nog eens een glansprestatie af. Als lezer zou je trouwens nooit de twee C’’s door elkaar halen door de subtiele verschillen die hij beide personages meegeeft.

De originele Franse uitgave verscheen in twee delen, voor de Nederlandse markt koos Glénat voor één integrale versie. Daar zijn we zeker niet rouwig om. Fijne strip!

___________________________

___________________________