Dr Watson

 

Dr.Watson

Tekenaar: Perovic Darko, Toulhoat Ronan
Scenarist: Betbeder Stéphane
Uitgeverij: Daedalus

Wat als je eindelijk op eigen benen moet staan, zonder het keurslijf waarin je leermeester je gedwongen heeft? Natuurlijk, je mist hem, maar aan de andere kant geniet je van de opportuniteiten die dit met zich meebrengt. Dokter Watson weet het allemaal nog niet goed en blijft twijfelen. Is de grootste detective die ooit op de aardbol heeft rondgelopen, echt wel dood? Of heeft Sherlock Holmes iedereen toch weer een neus gezet en geniet hij van een welverdiend pensioen in een of ander tropisch paradijs?

Scenarist Stéphane Betbeder geeft je geleidelijk meer inkijk in de getormenteerde psyche van Holmes’ sidekick: Watson krijgt zijn leven moeilijk weer op de rails en blijft zoeken naar de mysteries die de dood van de detective omhullen. Verwacht je dus aan een album met veel vragen en weinig antwoorden.

In tegenstelling tot andere verhaallijnen uit de collectie 1800 houdt Betbeder de dosis occultisme vooralsnog vrij laag en daar zijn we zeker niet rouwig om. We zijn er namelijk van overtuigd dat de collectie alleen maar aan sérieux wint als men niet te pas en te onpas de esoterische kaart trekt om het verhaal in een bepaalde richting te stuwen. De Servische tekenaar Darko Perovic heeft er al een rijkgevulde carrière opzitten, maar zijn werk bleef in de Lage Landen nogal onder de radar. Zijn tamelijk brute tekenstijl zal niet iedereen weten te bekoren, zijn spel met licht en donker konden we wel waarderen.

We weten niet of Daedalus alles van de Franse uitgeverij Soleil gaat vertalen, maar een blik op de Franstalige Collection 1800 doet ons toch een klein beetje watertanden.

___________________________

___________________________

___________________________