Dragon Age

 

Dragon.Age

Tekenaar: Hardin Chad Wayne, Palumbo Anthony
Scenarist: Freed Alexander, Gaider David
Uitgever: Dark Dragon Books

A Game of Thrones, Nicodemus Red, Ravine, Wolkenvolk, World of Warcraft,… Dark Dragon Books heeft wat met draken… och got, het zit zelfs in hun naam! De niet mis te verstane nieuwe, driedelige reeks Dragon Age is de nieuwste loot aan de drakenboom. Het is een prequel op de role-playing gamereeks van BioWare waar ook al romans, webseries en een animefilm rond werden geproduceerd. Bedenker David Gaider staat mee in voor het scenario van de striptrilogie. Wie al vertrouwd is met de games heeft een voetje voor want hij of zij kent de personages al. Leken worden zonder boe of ba in een wereld gestort met koning Alistair Theirin als dragende factor. Met twee metgezellen, de knappe maar bloeddorstige pirate Isabela en een handelaar in geheimen, reist de koning naar de hoofdstad van de huurmoordenaars. Dat hij zomaar op eigen houtje een tocht onderneemt, komt door de persoonlijke aard van zijn onderzoek. Hij vernam nieuws over zijn verdwenen vader en hij wil achterhalen wat er met hem is gebeurd. Dat de tocht niet van een leien dakje verloopt, is te verwachten. Bovendien is er nog een geheim omtrent draken en een heks met wie Alistair een achtergrond deelt. We zijn nog lang niet thuis!

Hoe de volk in de steel zit met de verschillende hoofdpersonages komen we met met mondjesmaat te weten. In andere gevallen vloeit er een gulp informatie uit diverse uitbarstingen tijdens confrontaties. Op die manier gaat heks Yvana in het eerste deel met de meeste aandacht lopen. Die mooie, maar gevaarlijke dame weet van wanten. Boeiend personage. In deel 2 gaat opnieuw een vrouw met onze aandacht lopen. We krijgen ineens heel wat over Isabela te weten. Ondertussen gedraagt een ietwat getormenteerde Alistair zich als een gekweld figuur van wie we nog wat onthullingen verwachten.

Wie ons werkelijk van begin tot einde bij de lurven had, is tekenaar Chad Hardin die voor DC werkzaam is aan een comicreeks over Harley Quinn, een personage in het universum van Batman. Hij heeft een karakteristieke tekenstijl waar wij van houden: mooie, vloeiende penseellijnen, goeie poses voor de figuren, helder tekenwerk (ondanks de soms donkere inlkleuring) en een algehele sexyness. Te vergelijken met Cameron Stewarts Assassins’s Creed, ook al uitgegeven door Dark Dragon Books.

Hoewel we ons aanvankelijk dienden te redden en moesten aanklampen aan elk strohalmpje vrijgegeven informatie over de personages heeft Dragon Age zijn start niet gemist. Het staat bol van avontuur, drama, de betere fantasy met zorg voor de gevechten, decors, wapens en kostumering. Alleen jammer van die ene pagina die per ongeluk twee keer is afgedrukt in deel 1 en de lullige oplossing om de juiste pagina er als loszittend leafletje op kleiner formaat bij te stoppen.

___________________________

___________________________

___________________________