Evil Road

 

Evil.Road

Tekenaar: Monféry Dominique
Scenarist: Monféry Dominique
Uitgeverij: Dark Dragon Books

In 1971 filmde een jonge regisseur een tv-film over een auto-achtervolging. De bedoeling was een zo goedkoop mogelijke film te draaien die het publiek van ABC, een Amerikaanse zender, een aangename zaterdagavond zou moeten bezorgen. De cineast leverde een nagelbijtend spannende thriller af, die na veertig jaar nog even fris en entertainend is. Een cinefiel pareltje waarin Jan Modaal het aan de stok krijgt met een vrachtwagenchauffeur. Op verlaten wegen jaagt hij met zijn tientonner op het rode wagentje van de held. Nergens komen we de identiteit van de trucker te weten, we zien hem zelfs niet, maar de vrachtwagen is een booswicht dat we niet graag zouden zien opduiken in onze achteruitkijkspiegel. De film Duel is misschien niet zo bekend geworden, maar de naam van de jonge regisseur kent iedereen: Steven Spielberg.

Dominique Monféry (Tin Lizzy) zegt nergens met zoveel woorden dat hij zich zwaar liet inspireren door die film, maar zijn achtergrond als regisseur, animator en storyboardartiest indachtig is het haast onmogelijk dat het hier om toeval gaat. Twee broers restaureren een ouwe wagen en trekken van de westkust in Californië naar New York. In de woestijn worden ze opgejaagd door een moorddadige gek in een vrachtwagen. De broers zullen moeten zien samen te werken om te overleven.

Hoogst origineel is het dus allemaal niet, maar wél spannend! De actie is hard en flitsend, en de snelheid is zeer goed weergegeven. Mooi ingekleurd ook. Een groot verhaal hangt er niet aan vast, maar dit album heeft ons toch een prettige zaterdagavond bezorgd…

___________________________

___________________________