Fortuinzoekers

 

Fortuinzoekers

Tekenaar: Drappier Franz
Scenarist: Drappier Franz
Uitgever : Talent

Wie dit album uit de winkelrekken neemt en het bekijkt zal misschien wel denken: “Toch maar niet”. Laat ons al beginnen met botweg te zeggen dat al deze mensen ongelijk hebben. Deze nieuwe reeks van Franz (Brougue, Lotusbloem,…) toont een compleet andere kant van zijn kunnen: dit is voorwaar een zeer humoristische serie, het ontdekken meer dan waard!

In een wervelende stijl wordt het verhaal verteld van expert-boekhouder Andrew Eastborne. Die was net iets te vurig in de omgang met Priscilla, de dochter van een prominent notaris, en wordt abrupt van boord gezet. Op het eiland is hij niet alleen: een groepje hongerige kannibalen staat hem op te wachten, maar Andrew weet te vluchten met een inlandse schone. Als even later de inboorlinge en Priscilla elkaar ook lijfelijk ontmoeten, kan je wel raden dat deze ontmoeting niet al te hartelijk is.

Nu en dan dachten we dat het een soort parodie was op De Rode Ridder, maar dan in een ander tijdperk. Met andere woorden: pure camp! Enorm geestig. Als Fortuinzoekers het even lang kan uithouden als de opzet van Franz, dan is dit het eerste deel van een veertiendelige reeks.

___________________________

___________________________

___________________________