Gone With The Wind

 

Gone With The Wind

Tekenaar: Alary Pierre
Scenarist: Alary Pierre, Mitchell Margaret
Uitgeverij: Standaard

Pierre Alary bewerkte de roman Gone with the Wind van Margaret Mitchell (1900-1949) uit 1936 die ook heeft geleid naar een van de succesvolste films aller tijden die in 1939 werd gereleased. Clark Gable en Vivien Leigh deelden de hoofdrollen in het historische epos dat zich afspeelt voor, tijdens en na de Amerikaanse Burgeroorlog. Het boek won de Pulitzerprijs en de film reefde acht Oscars binnen. De oorspronkelijke roman is vertaald als Gejaagd door de Wind. Alary kennen we van Belladonna, een album van Conan de Avonturier, de Zorro-prequel Don Vega, Silas Corey en Sinbad.

Scarlett O’Hara, een jonge vrouw uit een gegoede familie in Atlanta in het zuiden van de Verenigde Staten, leidt een rustig en comfortabel leven. Ze heeft lef en weet wat ze wil. Wanneer de Burgeroorlog uitbreekt in 1861 zakt de grond onder haar voeten weg en moet ze plots zware verantwoordelijkheden dragen.

Maar te midden van dood en verderf durft Scarlett nog van liefde te dromen: de liefde voor Ashley Wilkes, die verloofd is met iemand anders, maar voor wie ze stiekem nog steeds een vurige liefde koestert. Wanneer de charmante outlaw Rhett Butler op het toneel verschijnt, gaan de kaarten weer helemaal anders liggen in haar zoektocht naar geluk.

___________________________

___________________________