Het Pad Van Jessica

 

Het.Pad.Van.Jessica

Tekenaar: Denauw Renaud
Scenarist: Dufaux Jean
Uitgever : Stripwinkel Alexs

Jessica Blandy, ons alom bekend als blonde vamp met de perfecte maten, konden scenarist Dufaux en tekenaar Renaud maar zeer moeilijk begraven. Ook al hebben ze van de hoofdreeks een slotaflevering gemaakt, de geruchten, en zelfs meer dan geruchten, gaan dat er toch nog één of misschien zelfs meer aflevering zouden komen. Maar deze spin – off “Het pad van Jessica” heeft zijn beste tijd gehad. Het derde en laatste deel is van de pers gerold en kan ondergetekende wel bekoren. Voor alle duidelijkheid: deze simpele ziel is Jessica blandy blijven steunen ook al waren de albums op het einde van de oorspronkelijke reeks haast niet te pruimen.

Maar we dwalen af. Jessica Blandy en haar zoon Rafaele zijn opgevangen door een “sekte” Corpus Christi. Deze groepering heeft vroeger nog de vader van Jessica geholpen.
Rafaele start een romance met een schone (even goed opletten want deze dames dragen allemaal dezelfde jurk, dus opperste concentratie is hier wel vereist) van deze sekte, wat uitgroeit tot een passionele relatie Uiteindelijk proeven de twee geliefden van de “verboden vrucht”, iets wat binnen deze christelijke families als doodzonde wordt aanzien.
Maar zo zoon, zo moeder (vergeef me de dichterlijke vrijheid). Ook moeder Jessica lokt begeerde blikken uit bij vader Absolon. Deze man raakt totaal in de ban van Jessica en ontdekt totaal onbekende gevoelens.
Ondertussen zijn de “slechten” op het spoor gekomen van Jessica en doen alles om haar een kopje kleiner te maken. De confrontatie staat eraan te komen en Jessica moet hier tegen optornen….

Deze trilogie, die dus met dit derde deel is afgerond (logisch toch), is een mooie afsluiter van deze reeks. Jessica komt meer aan bod, haar tegenstanders zijn al genoeg belicht, en de belevenissen volgen zich in sneltreintempo op. Alles gaat op een zeker ogenblik zo razendsnel dat je het voelt aankomen dat de scenarist zich zal verslikken. Maar dit is buiten de waard gerekend. Dufaux is een meester in het vak en kan probleemloos de valkuilen omzeilen.

Is het verhaal goed? Ja, maar ook niet meer dan dat. Verwacht geen Jessica zoals je ze kent in “De duivel bij Dageraad” of “Vuurvreter”, maar het is zeker goed te pruimen en sluit zeer goed aan bij de hoofdreeks. Een gezellige weglezer met spanning van begin tot einde, maar, aanrader, her eerste twee delen eerst toch maar eens om de draad op te pakken.

___________________________

___________________________

___________________________