Het Pelikaan Protocol

 

Pelikaan Protocol

Tekenaar: Ponzio Jean – Michel
Scenarist: Marazano Richard
Uitgever : Medusa

Met Het Chimpansee Syndroom (waarvan deel 1 is uitverkocht) bewees het duo Jean-Michel Ponzio en Richard Marazano al dat het een interessant gegeven kon uitwerken naar een opwindende reeks. Ook Het Pelikaanprotocol steunt met één been op een sterk uitgangspunt en het andere op de vakkundigheid van de makers om ons toch weer te kluisteren aan een verfilmenswaardig verhaal.

Het concept? Twaalf personen met uiteenlopende nationaliteiten, sociale achtergronden en leeftijden verdwijnen gelijktijdig van de aardbol. We vinden ze terug in een afgesloten locatie waar hun identiteit en persoonlijkheid het te verduren krijgen. Ze kennen elkaar niet. Ze zijn slechts studieobjecten in een bizar experiment van onderzoekers die hun doen en laten vastleggen, bestuderen en analyseren. Maar wie heeft hen gevangen gezet en waarom zijn de alles bepalende vragen. Zelfs hun bewakers begrijpen er niets van… of maken zij ook deel uit van het experiment? Met meer vragen dan antwoorden porren Ponzio en Marazano ons tot de cliffhanger zoals een goeie cliffhanger behoort te zijn: een grote verrassing met emotionele verwarring. Top!

In het Frans verscheen zonet deel 3 en dan moet er nog één deeltje bijkomen om de reeks af te sluiten. Een nieuwe samenwerking voor daarna is gewenst. We helpen de heren alvast graag aan ideeën voor de reeksnaam: Het Kolibricomplex, De Nijlpaardenaandoening, Het Walvisseneffect,…

___________________________

___________________________

___________________________