Het Rad

 

Rad

Tekenaar: Kovacevic Drazen
Scenarist: Skrobonja Goran
Uitgever : Blitz

“Het beste debuut van 2001”. Een mooiere bekroning kon de vereniging van Franse boekhandelaars dit album niet geven. Neen, dit keer geen misplaatst Frans chauvinisme, maar een weloverwogen keuze. En dat verdienden de Joegoslaven Skrobonja en Kovacevíc. Het Rad heeft immers alles om door te groeien tot een kaskraker. Fijne tekeningen die zweven tussen Fernando Rubio (Persecution) en de late Rosinski. Snedige ritmische bladindelingen, een subtiele aquarelinkleuring, knipogend naar Lepage (Een Wereld Zonder Kwaad). En als knapperige kers op de taart: een pakkend verhaal.

Want het zal je maar overkomen: na de moord op je vrouw veroordeeld worden tot het Rad, een experimentele straf waarbij het lichaam in coma gaat en de geest een tijdsprong maakt. Naar waar en wanneer, daar heb je als gevangene het raden naar. Spierbundel Alfred Chester duikt op in een onbestemd verleden… als verleidelijke vrouw. Meer nog, als een kroonprinses wiens bestaan en troon bedreigd worden.

Geen snelle hapklare brok dit album, maar een mooi uitgebalanceerd verhaal waar de liefhebbers van magische profetieën en sf – avonturen zich zeker kunnen in vinden. Na XXe ciel.com, Gabrielle en Verloren Paradijs een nieuwe topper in de collectie Millennium dat de afgelopen twee maanden een resem nieuwe nummers te verwerken kreeg.

De eerste nzb bevat 2 delen van de serie, die echter als onderdeel van een collectie met andere reeksen is samengesteld. Daarom zie je hieronder behalve de titels van deze serie ook de overige titels die in deze nzb zitten.

___________________________

___________________________

___________________________