Hollywood Boulevard

 

Hollywood.Boulevard

Tekenaar: Liman Ingrid
Scenarist: Félix Jérôme
Uitgeverij: Saga

“In heaven. Everything is fine. In heaven.” Ontelbare keren hebben we dit anthem meegebruld met de Pixies. We geloofden het. Echt. Ook de geliefden Arkel en Solenne hebben het er al eeuwen naar hun zin. Maar plots had God andere plannen met hen. Hij stuurde hen terug naar aarde waar hun levens zich met elkaar zouden vervlechten, maar waar ze geen minnaars meer zouden zijn. De wegen van de Heer zijn blijkbaar ondoorgrondelijk, maar deze geliefden waren rotsvast van plan het Lot te tarten. “In heaven. Everything is fine. You got your good thing. And I’ve got mine.”

Boerenzoon Billy Bob Butler heeft alles wat een ideale vrijgezel moet hebben. Hij is groot, knap, gespierd en hij gebruikt zijn hersens om de beste stationsroman in jaren te schrijven. Billy Bob heeft slechts één nadeel: hij ziet zo scheel als een otter. Het gepest en onbegrip moe, trekt hij naar het grote Hollywood. Hij moet en zal er een gevierd scenarist worden.

Scarlett is een stuk minder naïef. Terwijl ze horizontaal carrière aan het maken is, ziet ze in Billy Bob een ideale prooi die haar naar Hollywood kan brengen. Ook zij wil er haar zorgen achterlaten, en flaneren op de Hollywood Boulevard.

Ondanks de voorspelbare triestheid van het scenario, pakt scenarist Jérôme Félix uit met een charmant verhaal dat lichtvoetig alle valkuilen en clichés van de filmstad vermijdt. Maar net als je denkt dat je een voorspelbaar stationsromannetje aan het lezen bent, werpt de Fransman wat conventies overboord en stuurt je de betere, onverwachte kant op. Wie zijn vergeten stripparel Een Stap naar de Sterren koestert, begrijpt wel wat we bedoelen. Félix weet immers hoe je een lezer boeit, een verhaal vertelt en vooral hoe je de meligheid omzeilt.

Ingrid Liman, die vandaag op Facebook met haar sensuele Indische artdecotekeningen Ana Mirallès naar de kroon aan het steken is, ondersteunt het scenario perfect. Haar toegankelijke stijl zweeft ergens tussen de burleske Terry Dodson (Dromen) en Jean-Luc Serrano (Taï-Dor).

De cover van Hollywood Boulevard vertelt je alles wat je kan verwachten. Een stijlvolle strip boordevol drama en romantiek, maar achter deze oppervlakkige façade word je toch aardig verrast. Fijne strip.

___________________________

___________________________