Huize Herrie

 

Huize Herrie

Tekenaar:
Scenarist:
Uitgever : Big Balloon

Huize Herrie (Engelse titel: The Loud House) is een Amerikaanse tv-animatieserie gemaakt door de animator en striptekenaar Chris Savino voor Nickelodeon. De serie draait rond het chaotische dagelijkse leven van een jongen, Lincoln Herrie (Loud), die het middelste kind en enige zoon in een familie van elf kinderen is. Het speelt zich af in een fictieve stad in de Amerikaanse staat Michigan, genaamd “Royal Woods”, en is gebaseerd op de eigen kindertijd van Savino, die opgroeide in een groot gezin.

Gepresenteerd aan het netwerk in 2013 als een korte film binnengekomen in de Animated Shorts Program en gezien het groene licht het volgende jaar, Huize Herrie zag zijn officiële première in de Verenigde Staten op 2 mei 2016. Het programma is inmiddels bezig aan het vierde seizoen. Tevens staat een speelfilm gebaseerd op de serie op de planning voor 7 februari 2020. De serie wordt in Nederland in nagesynchroniseerde versie uitgezonden. De meeste afleveringen tellen twee segmenten van elk elf minuten, maar er zijn ook afleveringen van 22 minuten.

Huize Herrie heeft sinds zijn debuut hoge ratings gekregen en werd de best beoordeelde kinderanimatieserie op Amerikaanse televisie in de eerste maand van uitzending.

___________________________

___________________________