Ik Ben Een Kathaar

 

Ik.ben.een.kathaar

Tekenaar: Calore Alessandro
Scenarist: Fournier Pierre
Uitgever : Daedalus

In 2009 verscheen bij Uitgeverij Daedalus het eerste deel van de serie ‘Ik ben een Kathaar’ (Je suis cathare). De reeks is ontstaan uit de samenwerking tussen Makyo en Alessandro Calore.
Makyo, wiens echte naam Pierre Fournier is, werd geboren op 16 juli 1952 in Duinkerken (Frankrijk). Hij begon zijn carrière bij het stripblad Spirou (Robbedoes). Hij werkte daar onder het pseudoniem Mohat. In 1978 ging hij werken voor het tijdschrift Pistil, waar hij ‘Les Polluks’ en ‘Madame Colzako’ onder eigen naam publiceerde. In 1981 stapte hij over naar het tijdschrift Mercredi. Daar schreef hij de humoristische historische serie over de melancholische jongen ‘Gully’ voor Alain Dodier. Ook publiceerde hij een eigen serie over bang dwergen. In 1982 keerde hij terug bij Robbedoes waar hij onder meer verder ging met de serie ‘Gully’. In de jaren 80 schreef hij onder meer ook de detective serie ‘Jerome K’.
Alessandro Calore werd op 21 oktober 1974 geboren in Popoli (Pescara. Italië). Na zijn studie werkte hij in verschillende sectoren van de grafische kunst. Er verschenen van hem korte verhalen in het tijdschrift Il Giornalino de San Paolo Éditions. Ook werkte hij voor Disney Italië.

___________________________

___________________________

___________________________