James Healer

 

james.healer

Tekenaar: Vita Giulio De
Scenarist: Swolfs Yves
Uitgever : Lombard

James Healer, een blanke man die de reïncarnatie zou zijn van een indiaan, is op weg naar Camden Rock. Als medium — hoe kan het ook anders als je een indiaan in het lichaam van een blanke bent? — zal hij er met behulp van zijn gaven een drievoudige moord trachten op te lossen.

Met dat eenvoudig gegeven begint het eerste deel van deze nieuwe reeks, verzonnen door Yves Swolfs (De Prins van de Nacht, Vlad, Durango, Black Hills,…) en getekend door Giulio De Vita (je kent hem ongetwijfeld nog van De Tien Geboden 2). Dat het evenwel ingewikkelder zou worden dan een doordeweekse seriemoord, voelden we al aan ons linkereksteroog. Daar hoeven we helemaal geen medium voor te zijn. En inderdaad: James, die trouwens een soort kruising is tussen Thorgal (ongeschoren, lang haar, even apathisch voor de verleidingspogingen van knappe vrouwen…) en Charly (dan hebben we het vooral over zijn paranormale gaven), vindt in dit deel enkel de dader van de eerste moord. De twee andere moorden zijn gepleegd door iemand anders.

Stof genoeg voor een volgende aflevering, dus. Bovendien bevat dit eerste deel nog genoeg vraagtekens om de start te zijn van een succesvolle serie: waarom zijn de ouders van James vermoord, is hij écht de reïncarnatie van Eagle Glance, hoe zit het nu met de verdorven zeden in Camden Rock en, last but not least, wanneer duikt hij eindelijk in bed met die Betty?

___________________________

___________________________

___________________________