Kronieken Van De Zwarte Maan

 

Kronieken.Van.De.Zwarte.Maan

Tekenaar: Angleraud Fabrice, Ledroit Olivier
Scenarist: Marcela-Froideval François
Uitgever: Arboris

Met deel 14 was de reeks Kronieken Van De Zwarte Maan nog niet afgelopen. Dat laatste deel, van wat de eerste cyclus bleek te zijn, was gewoon een tot ziens. Met Terra Secunda snijdt scenarist François Froideval een nieuw hoofdstuk aan, nu getekend door Fabrice Angleraud die al eens deel 2 in de Specials-spin-off tekende. En dat nieuwe hoofdstuk, het begin van de tweede cyclus, is gewoon meer van hetzelfde… alhoewel!

Na de ongeziene exodus van de tot de apocalyps verdoemde aarde naar een andere planeet, vestigt keizer Wismerhill zich met zijn metgezellen (die er zich snel vervelen want ze vechten liever) en zijn volk op Terra Secunda, een planeet met erg veel dezelfde voorzieningen als op de eens zo vertrouwde aarde. Daar verrijst een nieuwe maatschappij. Steden, mijnen, smidsen, boerderijen en dies meer worden gesticht en gebouwd. Maar door de afwezigheid van alle mensen op aarde stopt de toevloed van zielen in de hel. Lucifer dorst naar vers voer en vergroot daarom de poorten naar de hel zodat hij zijn helse leger naar Terra Secunda kan sturen. Er breekt een nieuwe, nietsontziende oorlog los.

Oké, meer van hetzelfde dus. Maar met dat verschil dat de fundamenten al langer waren gelegd zodat Froideval linea recta naar een finale kan gaan. Ook het humorgehalte blijft op peil. De vuile onderbroek die dienst doet als witte vlag en per ongeluk in het gezicht van Wismerhill belandt… hilarisch! Bovendien zijn de tekeningen van Angleraud uit-mun-tend. Er blijft geen vierkante centimeter onbenut. Hier moet echt wel opgemerkt worden dat hij correcter tekent dan zijn voorganger Cyril Pontet waar het de anatomie en enkele andere elementen betreft. Zijn lijnvoering is ook standvastiger. Knap werk, zeer knap. Dit is dus meer dan ‘meer van hetzelfde’.

___________________________

___________________________

___________________________