Kruistocht

Ogenblikje...

kruistocht

Tekenaar: Xavier Philippe
Scenarist: Dufaux Jean
Uitgever : Lombard

In 2008 verscheen het eerste deel van de serie Kruistocht op de Nederlandse markt. Het lag in de bedoeling dat de serie een drieluik zou worden, maar uiteindelijk beslaat de reeks vijf delen.

Jean Dufaux is de schrijver van de reeks. Dufaux is geboren in Ninove, België op 7 juni 1949. Hoewel hij eerst journalist was, had hij altijd al een passie voor het schrijven van verhalen. In 1984 levert hij zijn eerste scenario’s af. Zijn fascinatie voor films is van invloed op zijn werk. Dufaux schreef scenario’s voor het blad Kuifje. In de jaren 80 en 90 maakte hij vele verhalen. Zo schreef hij in 1985 ‘De avonturen van Melly Brown’, in de jaren 90 ‘Blood Moon’ en vele anderen.
Philippe Xavier tekent de serie. Hij werd geboren op 08 mei 1969 in Frankrijk. Xavier heeft eerst een tijdje in Amerika gewerkt.
Jean – Jacques Chagnaud verzorgt de inkleuring van de albums. Hij werd op 07 maart 1953 geboren in Frankrijk. Hij heeft de inkleuring van talloze albums verzorgd. In 1973 begon hij met het werk waar hij in uitblinkt.

___________________________

___________________________

___________________________