Last Man

 

Last.Man

Tekenaar: Begerei Yves, Sanlaville Mickaël, Vivès Bastien
Scenarist: Vivès Bastien
Uitgever : Casterman

Pech voor de jonge Adriaan Velba. Hij wil dolgraag deelnemen aan het grote gevechtstoernooi, maar zijn partner laat op de valreep verstek gaan. Gelukkig duikt er een mysterieuze vreemdeling op, voor wie het winnen van het toernooi om persoonlijke redenen een ultieme missie is. De grofgebekte macho Richard Aldana zit ook zonder partner en vraagt aan Adriaan om samen een team te vormen. Niet naar de zin overigens van Adriaans moeder, de bloedmooie Marianne. Wordt het duo de verrassing van het toernooi?

Met Last Man bewijst Bastien Vivès opnieuw wat voor een veelzijdig talent hij is. Samen met twee vrienden, Michaël Sanlaville en Balak, is hij begonnen aan een kloeke mangareeks voor jong en oud. Van Last Man verschijnen er minstens twee dikke delen per jaar. De eerste zes vullen een eerste seizoen. Als het trio het niveau van het eerste deel kan doortrekken, dan staat ons de komende jaren nog heel wat moois te wachten.

De auteurs hebben niet de pretentie om een alternatieve mangareeks op poten te zetten die breekt met de populaire Japanse strips. Last Man ademt gewoon de sfeer van Dragonball uit, met vele spannende gevechtsscènes, een vleugje magie en de nodige humor. Het snelle vertelritme en de boeiende, fantasierijke plot zorgden ervoor dat wij dit eerste deel, toch zo’n 200 bladzijden dik, in een oogwenk verslonden.

Door het bewust snellere tekenwerk zijn de tekeningen minder uitgewerkt dan het andere werk van Vivès. Maar zelfs met een paar fijne lijntjes slaagt hij erin om op een subtiele wijze emoties op de gezichten van zijn personages te toveren. Dit is het grote verschil tussen Last Man en zijn Japanse voorbeelden, waarin de emoties vaak uitvergroot zijn.

Dat Bastien Vivès een liefhebber is van grote borsten, wisten we al van strips als Meisje(s) en Les Melons de la Colère. Omdat Last Man een reeks voor alle leeftijden is, hoef je deze keer geen grote ontboezemingen te verwachten. Toch kon Vivès het niet laten. Hij gaf zijn personages familienamen mee als Velba, Cudna, Aldana en Canyon. Ga naar Google Afbeeldingen, schakel de familiefilter uit, kijk nog even om je heen om er zeker van te zijn dat er geen kinderen of collega’s in de buurt zijn, typ deze namen in en je begrijpt wat we bedoelen. De vetzakjes deden bovendien een beroep op de Japanse pornoster Hitomi Tanaka om promotie voor deze reeks te voeren (check het hier op YouTube).

Redenen te over dus om deze reeks uit te proberen. Deel 2 verschijnt al in juni.

___________________________

___________________________