Little Kevin

 

little.kevin

Tekenaar: Coyote
Scenarist: Coyote
Uitgever : Glad IJs

Snelle motoren en goed van poten en oren voorziene babes. Dat is de wereld waarin kleine Kevin vertoeft. De bengel kan je er dus moeilijk van verdenken een moeilijke jeugd door te maken. Hoeveel leeftijdsgenoten mogen zomaar met een motorfiets rondscheuren? Zijn goedige vader, De Jakhals, lijkt een verre nazaat van Obelix. Sofie, de moeder van Kevin, doet alle mannen het hoofd op hol slaan met haar weelderige boezem. En dan is er nog Frida, de oppas, waarop Kevin een beetje verliefd is.

Coyote schiep een wereld waarin hij zijn eigen fantasieën uitvergrootte. Preutsheid is uit den boze. Wanneer Kevin met vader en moeder de vakantie doorbrengt in een nudistenkamp, toont Coyote alles open en bloot. Functioneel naakt, zeg maar, want de auteur breidt er nog leuke grappen aan, zonder in Rooie Oortjes – clichés te vervallen. Al moet gezegd dat de aanloop vaak vermakelijker is dan de pointe zelf. Dat is dan ook het enige puntje van kritiek. Want Coyote brengt alles knap in beeld met expressieve, karikaturale zwart – wittekeningen. En de vertaler van dienst wist goed uit de voeten met de vele moeilijk te vertalen woordgrappen waarop de reeks een patent heeft.

Little Kevin maakt niet zijn debuut in het Nederlandse taalgebied. Dertien jaar geleden verscheen deel 1 al, onder de oorspronkelijk Franse titel Litteul Kevin, bij uitgeverij Zacht Gekookt. Het échte eerste deel, want het album dat zopas bij Glad IJs verscheen, is eigenlijk het derde album uit de reeks zoals die in het Frans verscheen. Jullie kunnen toch nog volgen?

Sinds 2003, na het verschijnen van het zevende album bij Fluide Glacial, was het stil rond Little Kevin. Coyote stortte zich vol overgave op andere reeksen en ruilde een paar jaar geleden ook nog eens van uitgeverij. Maar begin dit jaar maakte de belhamel zijn comeback in Le Strip, het stripmagazine van Le Lombard. Glad IJs is dus niets te vroeg om ons hernieuwd kennis te laten maken met deze geestige reeks die meer dan Titeuf, Kid Paddle of De Kleine Robbe op een iets ouder publiek gericht is.

___________________________

___________________________

___________________________