Messenger

Ogenblikje...

messenger

Tekenaar: David Laurent
Scenarist: Richez Hervé
Uitgever : Saga

Umberto Eco liet ons met “In de naam van de Roos” al weten dat het er in de abdij soms spannend aan kan toegaan, maar het is vooral Dan Brown die met zijn bestseller “De Da Vinci Code” de poort openzette voor nog meer katholieke actiethrillers.

Ook de stripwereld zag in dat geheime genootschappen, eeuwenoude tradities, uitzonderlijke machtposities en onschatbare relikwieën uitstekend voer zijn voor een spannende reeks. Eén van de beste series uit dit nieuwe genre is Messenger.

Het hoofdpersonage is priester Gabriel, een ex – lijfwacht van de Amerikaanse president, die wegens een persoonlijk drama de soutane opnam. In de eerste cyclus (de eerste drie delen) wordt hij tegen zijn wil in meegesleurd in een spannende zoektocht naar de lans die Christus’ zijde doorboorde en mogelijk zijn DNA nog zou bevatten. Een verrassende en goedgevonden ontknoping in deel drie, De Aartsengel, betekende echter niet het einde van de miserie voor priester Gabriel. In deel vier neemt hij nog zijn intrek in een strikte orde waar een spreekverbod heerst, maar in dit deel, Het Geheim van de Lans, moet hij de abdij noodgedwongen verlaten als zijn verleden hem inhaalt.

___________________________

___________________________

___________________________