Mick Mac Adam

 

mic.mac.adam

Tekenaar: Beniest André
Scenarist: Desberg Stephen
Uitgever : Dupuis

In 1998 verscheen vzw Arcadia voor het eerst op de stripmarkt met een onuitgegeven verhaal van Mick Mac Adam: De Vijf Spiegels. De reacties waren positief en de jonge uitgeverij besloot de ingeslagen weg verder te bewandelen. Doelstelling was — en is nog steeds — albums op de Nederlandstalige markt te brengen die geen kans krijgen bij grote uitgeverijen. Al snel volgden een tweede verhaal van de Schotse detective, Commisaris Martens (André Geerts) en Foufi (Kiko). En deze keer rolt er opnieuw een Mick Mac Adam – album van de persen, blijkbaar een van de paradepaardjes van Arcadia.

Nostalgische lezers herinneren zich nog dat Dupuis begin jaren tachtig twee albums van Mac Adam op de markt bracht. Het pleit voor Arcadia dat ze jaren later de detective terug van onder het stof hebben gehaald. Ook in dit voorheen onuitgegeven verhaal geven mysterieuze, occulte en onverklaarbare gebeurtenissen de toon aan.

Mick Mac Adam wordt geplaagd door vreemde dromen en nachtmerries. Wanneer hij naar het platteland reist om voor zijn angsten een verklaring te zoeken, gaan de poppen pas echt aan het dansen. Op een bepaald moment is hij getuige van een duivelsuitdrijving die een sinistere en vreemde indruk op hem maakt. Het is het begin van een hels avontuur dat hem tot het uiterste van zijn krachten brengt.

___________________________

___________________________

___________________________