Otto Graniet

 

Otto.Graniet

Tekenaar: Saudelli Franco
Scenarist: Bollella, Saudelli Franco
Uitgever : Prestige

Het werk van een Italiaanse auteur over een privédetective in Berlijn, uitgegeven door een Nederlandse uitgeverij en gedrukt in Slovenië. Europese machinerie ten top! Niettemin beleeft de gezapige Otto Graniet in dit album vier avonturen van topniveau in evenveel kortverhalen.

Het zijn perverse zaakjes waar Otto zich beroepshalve mee bemoeit: overspel, ontvoering, zelfmoord, porno, satanisme,… you name it! Ware het niet dat Saudelli twijfelt tussen ironie en cynisme, dan was dit ongetwijfeld een gitzwart album geworden. Maar hij laat zich net zoals Otto dus niet vangen aan de platgetreden paadjes van de hard boiled privédetective van dertien in een dozijn.

Nu de kersverse uitgeverij Prestige blijkbaar de Spaanse en Italiaanse stripmarkt wil overhevelen naar onze contreien (kijk maar naar hun andere uitgaven) richten we meteen onze smeekbede tot hen om ook het gelijkaardige, maar veel grovere Torpedo van Bernet en Abuli na Arboris verder te vertalen.

Aansluitend bij dit album vind je nog enkele pagina’s in potloodtekening met schetsen. Bij het album zit een prentkaart in kleur.

___________________________

___________________________

___________________________