Phenomenum

 

phenomenum

Tekenaar: Védrines Marc
Scenarist: Kaminka Jérémie
Uitgever : Blitz Talent

Om aan de wereld en zijn problemen te ontsnappen is Yann in afzondering gegaan voor een heel aantal jaren waar hij een soort winterslaap doet om gedurende die tijd niet te verouderen. Na een tijd wordt hij terug wakker en stapt terug de wereld in, vastbesloten niet de zelfde fouten te herhalen als vorige keer. Hij wil zijn gave juist gebruiken en uit de problemen blijven. Hij wil echter ook het hoe en waarom van de hele zaak achterhalen, dus zoekt hij contact met een geleerde.

Wat zou jij doen als je de tijd rondom je kon controleren? Moeilijke vraag. Twee relatief onbekende auteurs gaan de uitdaging aan om dit onderwerp uit te spitten. Ze bekijken de mogelijkheden, maar ook de gevolgen ervan. En hoe! Met Phenomenum hebben ze een ontzettend intrigerend verhaal vol goed doordachte personages geschapen. Ze tonen alle fantastische dingen die Yann nu kan doen dankzij zijn gave, maar ook de problemen die hij daardoor over zich heen krijgt. En de dilemma’s die dit alles met zich mee brengt.
Waar in het eerste deel het verhaal vooral ging over hoe Yann zijn gave ontdekte en uitprobeerde, gaat dit tweede deel vooral over zijn zoektocht naar de oorsprong van zijn gave. Maar dat is niet alles. Enkele nieuwe, verrassende elementen worden geïntroduceerd, maar alles in een goed gedoseerd rustig tempo. En dat zorgt ervoor dat deze strip een stuk boven het gemiddelde uit steekt.

Met Phenomenum hebben de auteurs een zeer eigenzinnige maar vooral uitstekende reeks in handen, die tot de beste uit collectie Millennium mag gerekend worden.

___________________________

___________________________

___________________________