Pim

 

Pim

Tekenaar: Barneveld Rob van
Scenarist: Barneveld Rob van
Uitgeverij: Strip2000, Syndikaat

Eigenlijk was het niet de bedoeling dat er ooit nog een tweede album van Pim zou verschijnen. Rob van Barneveld vindt zichzelf vooral de man van de korte sprint, niet van de werken van lange adem.

Toen Syndikaat besloot om in zee te gaan met Strip2000 kreeg de tekenaar toch de vraag om een vervolg te breien aan De Schat van Salami dat in hardcover verscheen. In plaats van een sequel te maken op dit piratenverhaal, besloot van Barneveld om een volledig nieuwe insteek te verzinnen en plunderde hij de erfenis van Mary Shelley door haar Frankenstein in een nieuw kleedje te steken. In deze De Vloek van Poppenstein woont Pim samen met het charmante spookje Ola. Als die van toverwol een Pim-dubbelganger maakt, gaan de (pun intended) poppen aan het dansen.

Ook nu slaagt de auteur er weer glansrijk in om een frisse wind te doen waaien in dat belegen, al zo vaak geïnterpreteerde verhaal. En zo wordt het ook voor de meer ervaren lezer een heel amusante bedoening.

Samen met het tweede deel verschijnt ook deel 1 in herdruk, nu in softcover met een nieuwe cover, en wordt Pim een heuse stripreeks. Van ons mag van Barneveld gerust nog wat classics uit de literatuur hertalen.

___________________________

___________________________

___________________________