Prince Of Persia

 

Prince Of Persia

Tekenaar: Pham LeUyen, Puvilland Alex
Scenarist: Mechner Jordan, Sina A.B
Uitgeverij: De Vliegende Hollander

In oosterse sprookjes uit de verhalenbundel “Duizend-en-één-nacht” gaat men meestal op zoek naar een toverlamp of een grot, of men komt Sinbad de zeeman tegen, die vele avonturen beleeft in sterke verhalen, op zoek naar rijkdom die voor ons onbereikbaar is, maar die ons toch doet dromen van al deze pracht.
Voldoet deze prins aan de regels van de bekende Perzische verhalen? Neen, totaal niet zelfs, want het gaat over de afkomst van de prins. Aan het begin is het verhaal nogal onlogisch in elkaar geweven. Pas halverwege begin je er een lijn in te ontwaren en kun je één en ander ietwat situeren. Je zal het album dan ook meerdere malen moeten herlezen om alle verbanden te begrijpen. En dat wringt een beetje. Het verhaal is niet zo goed dat je het tweemaal kort na elkaar gaat lezen.
Waarom? Omdat dit een oosters verhaal is dat zich in Perzië afspeelt en meer avontuur verdient dan het nu heeft. Het is het soort diepzinnig album geworden dat je probeert door een ingewikkelde constructie te sleuren om dan verlossend te werken bij het einde, maar het schiet een beetje tekort in dat streven.

___________________________

___________________________