Ravermoon

 

Ravermoon

Tekenaar: Pilipovic Léo
Scenarist: Cordurié Sylvain
Uitgever: Silvester

Voor fans van de fantasystrip heeft uitgeverij Silvester een nieuw pareltje uitgegeven. Ravermoon heeft alle elementen om de fans van dit genre te bekoren. Magie, intrige, strijd, een aantrekkelijke huurlinge (waar de reeks zijn naam aan dankt) en een intrigerende tegenstander.

In Ylgaard strijden verschillende scholen om de gunst van de notabelen en wanneer een jonge, onervaren school de gunst weet te veroveren met de kennis om tijd te beïnvloeden, schiet het verhaal in een stroomversnelling door een verschrikkelijke aanslag. De daaropvolgende zoektocht naar de daders zorgt voor onverwachte verbintenissen van kleurrijke personages en heel wat actie.

Léo Pilipovic had zijn sporen al verdiend met de spannende reeks Machtsspel, maar met Ravermoon komt zijn kunde nog meer naar voren, je ziet de passie van deze tekenaar werkelijk terug in zijn werk. De actiescènes spatten van de bladzijden, het oog voor detail en de uitwerking van de decors zijn zo mogelijk nog mooier. Hoe kan het dat iemand met dit talent nog niet bij een nog groter publiek bekend is? De strip is fantastisch getekend en een feest voor het oog. Gelukkig is ook het verhaal prima te pruimen want dat brengt de beleving van de tekeningen pas echt tot leven.

Zoals wel meer het geval is in fantasystrips, moet je je draai vinden in het verhaal door het gebruik van exotisch klinkende, mythische namen, plaatsen en personages. De figuren van Pilipovic zijn gelukkig onderscheidend genoeg om daar snel aan te wennen. Sylvain Cordurié weet een pakkend verhaal te schrijven, maar het is ook duidelijk dat dit eerste deel van deze serie bedoeld is om alle hoofdrolspelers op het speelveld te introduceren. Hoe verder je in het verhaal vordert, hoe makkelijker het leest. De spanning en de benodigde aandacht die je ervoor moet opbrengen, maken dit echt een boek om in één keer vlot uit te lezen. En dan die cliffhanger als besluit, fantastisch! In Frankrijk is deel 2 al verschenen van wat uiteindelijk een trilogie zal worden. Wat ons betreft regelt Silvester sito presto de vertaling.

___________________________

___________________________

___________________________