Sfinx

 

Sfinx

Tekenaar: Bergmans René
Scenarist: Bergmans René
Uitgeverij: Strip2000

SfinX is een creatie van tekenaar René Bergmans en scenarist Robbert Damen en verschijnt sinds 2007 op regelmatige basis in het Nederlandse meisjesblad Tina. Sinds 2012 heeft Damen zich teruggetrokken uit dit project om zich op zijn Guardian te concentreren en zorgt Bergmans ook voor de scenario’s. De avonturen draaien rond drie meisjes en één jongen die samen de popgroep SfinX vormen. We volgen hen onder meer tijdens optredens en in de studio, maar vaak verlaten ze ook hun comfort zone om een out-of-the-box-avontuur te beleven.

Je kunt van Tina zeggen wat je wilt, maar het is nog een van de weinige bladen die striptalent de nodige kansen willen geven. Ook deze strip is van een degelijke kwaliteit en Bergmans is echt wel een sterke tekenaar, zeker in het lichtere genre.

Voor alle jongedames die meehuppelen bij Spring, wegdromen bij Amika of graag mee op het podium kruipen bij Ghost Rockers is deze strip zeker een aanrader.

Strip2000 bundelt hier het solowerk van Bergmans en zo val je wel een beetje plompverloren in het verhaal. Gelukkig kan je nog wel terecht op deze minisite over de beginjaren van de band.

___________________________

___________________________

___________________________