Simon van de Rivier

 

simon.van.de.rivier

Tekenaar: Auclair Claude
Scenarist: Auclair Claude
Uitgever : Lombard

Simon van de rivier (Frans: Simon du Fleuve) is een reeks sciencefiction – stripverhalen van de Franse stripauteur Auclair. Ze verscheen oorspronkelijk in het weekblad Kuifje en werd uitgegeven door uitgeverij Le Lombard.

De reeks is verschenen van 1976 tot 1979 en daarna van 1988 tot 1989, deze tweede reeks werd samen met Alain Riondet gemaakt. Duidelijk is de reeks gestart in een tijd, waarin de Koude Oorlog nog woedde en gevreesd werd voor een kernoorlog.

De hoofdpersoon van de strip, Simon, leeft in een post – apocalyptische wereld, vermoedelijk na een kernoorlog. Er zijn diverse sporen van de beschaving uit het verleden zichtbaar, in de vorm van overwoekerde steden, treinstations en elektriciteitsmasten. Een wereldheerschappij is er niet meer, de wereld bestaat globaal uit twee groepen, namelijk de mensen in de stad (waar Simon ook één van is), die technologisch verder ontwikkeld zijn dan de mensen op het land, die zich in stammen hebben georganiseerd.

Simon komt uit een stad, die aan een rivier ligt en wordt door de stam waarin hij wordt opgenomen daarom “Simon van de rivier” genoemd. Hij is de stad ontvlucht na de moord op zijn vader, die een geleerde was. Deze had een nieuw wapen uitgevonden en vernietigde alle plannen daarvan, toen hij tot het inzicht kwam dat dit wapen ging worden misbruikt.

___________________________

___________________________

___________________________