Tatjana K.

 

tatjana.k

Tekenaar: Meynet Felix
Scenarist: Corteggiani François
Uitgever : Dargaud

Excuseer, maar soms schiet ons testosterongehalte de hoogte in als we karaktervolle dames zoals de Russische Tatjana Kovolenko in ons vizier krijgen. Ons oog viel deze maand op de cover van Strigoï (het tweede deel in de serie Tatjana K.) en na doorbladeren en tenslotte lezing van allebei de strips, besloten we er een lovende bespreking aan te wijden.

Tatjana is een ex-geheim agente van de Terror Groep, ooit gestationeerd in Oost-Berlijn. Haar opleiding kreeg ze in Palestina en van de internationaal gezochte terrorist Carlos. Nu is ze lid van de niet-gouvernementele organisatie De Laatste Sectie, die milieubedreigende multinationals, corrupte politici, wapenhandelaars, enzomeer op de korrel neemt. Deze geheime ngo heeft vele vijanden, maar zoals je wellicht kon vermoeden, is Tatjana geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze bijt dan ook duchtig van zich af wanneer ze de gevaarlijke geleerde Strigoï op het spoor komt.

Uiteraard gaat dit soort verhalen gepaard met heel wat onzin en bij de haren gesleurde plotwendingen. Maar, verdorie, Corteggiani en Meynet amuseren zich te pletter met het uitspelen van de mooie Tatjana tegenover de meestal minder verstandige mannen in deze reeks. Anders worden de auteurs toch maar van seksisme beschuldigd. Ze hebben dan ook niet de minste pretentie een ingewikkelde plot te serveren. So what? Bovendien zijn de tekeningen van een prettig kaliber. En de kleuren in het eerste deel zijn van de hand van Marini (ook al een liefhebber van gestroomlijnde vrouwen!). Hier en daar vind je dan ook bij wijze van grap een kleine verwijzing of knipoog naar bijvoorbeeld Gipsy. Deze twee albums bieden je dik een uur aangenaam vertier.

___________________________

___________________________

___________________________