The House Of Mystery Special

Ogenblikje...

The House Of Mystery Special

Tekenaar: Amongo Mar, Draut Bill, Fradon Ramona, Kubert Joe, Magpie’o Joel P., Malgapo Nestor, Redondo Frank, Smith Bob, Sutton Tom, Tanghal Romeo, Yandoc Ruben, Zamora Noly
Scenarist: DeMatteis John Marc, Drake Arnold, Edelman Scott, Gill Joe, Harris Jack C., Kupperberg Paul, Lasky Mark, Oleck Jack, Toomey Bob, Wessler Carl
Uitgeverij: Baldakijn

House of Mystery wordt als eerste gelanceerd als horrorbloemlezing. Toen in 1954 de oprichting van de Comics Code Authority de publicatie van horrorstrips verhinderde, werd de serie getransformeerd en omvatte verhalen over sciencefictionmonsters of spannende verhalen.

Halverwege de jaren zestig onderging de titel een nieuwe verandering en verwelkomde superhelden. Vanaf nummer 143 vanJuni 1964 op nummer 155 van December 1965, Martian Manhunter is de hoofdpersoon van de strips. InJanuari 1966het is vervangen door Dial H voor Hero in januari 1966 in nummer 156. Deze serie is de belangrijkste tot nummer 173 van maart-April 1968 en Martian Manhunter is een secundaire serie.

Het getal 174 markeert de komst van Joe Orlando die bij EC Comics had gewerkt , als hoofdredacteur van House of Mystery . Omdat de stripcode minder streng is en DC, net als Marvel, minder restrictief probeert te zijn, wordt de titel weer een horrorstrip. Na een eerste nummer dat een heruitgave is van oude horrorverhalen, wordt de volgende maand de nieuwe stijl gelanceerd. Dit nummer introduceert het personage van Kaïn, die de verteller zal zijn van bijna alle verhalen. Cain zal ook de verteller zijn van de komische spin-offserie Plop! dan zal een terugkerend personage zijn in Blue Devil en The Sandman .

Het eerste professionele werk van Bernie Wrightson is te vinden in nummer 179 van dit stripboek met het verhaal The Man Who Murdered Himself in March-April 1969.

Bewerkt door Joe Orlando, heeft de titel verschillende prijzen gewonnen : ‘ Shazam Award for Best Short Story (Dramatic) in 1972 voor The Demon Within in Issue 201 van John Albano en Jim Aparo , en de’ Shazam Award for Best Humor Story ‘in 1972 voor “The Poster Plague” door Steve Skeates en Sergio Aragonés .

In Mei 1981, Karen Berger wordt de redactionele directeur van de serie. Dit is zijn eerste baan in deze functie voor DC Comics. Onder zijn leiding is het stripboek gewijd aan de serie I … Vampire van JM DeMatteis . Deze serie begint op nummer 290 inMaart 1981 en duurt tot nummer 319 vanAugustus 1983. Het stripboek verschijnt niet meer inOktober 1983 met het nummer 321.

___________________________

___________________________

___________________________